Cara Delevingne: ‘Stop met dat vagina taboe!’

CaraDelevigneVagina

Randy Jackson is naast een Amerikaanse muzikant ook de bijnaam van de vagina van Cara Delevingne. Dat vertelt ze in een filmpje, waarvan de boodschap is dat er is een einde moet komen aan het taboe dat er nog steecs ligt op de intiemste delen van een vrouw.

“Praat over je vagina en ga naar de gynaecoloog voor onderzoek”, aldus Mika Simmons, de bezielster van het project, die haar moeder verloor aan eierstokkanker. Samen met enkele vriendinnen richtte ze het Gynaecological Cancer Fund op. Ze wisten Cara Delevingne te strikken om te poseren met slechts een bloem voor haar eigen ‘roos’.

Cara Delevingne: “Ik ben zo blij dat ik een ambassadeur kan zijn voor deze campagne en vrouwen kan inspireren om over hun lichamen en dit soort problemen te praten. Iedereen is prachtig en verdient het om zelfverzekerd genoeg te zijn om naar de dokter te gaan en te praten over eventuele gynaecologische problemen.”

Haar zus Chloe Delevigne, schreef een proefschrift over baarmoederhalskanker en kreeg zelf na onderzoek te horen dat ze abnormale cellen had. Ze sloot zich aan bij het fonds om onderzoek naar dit soort kankers te steunen.

Lees ook:Vagina en vulva worden maar moeilijk in de mond genomen
Lees ook:Feministische sweater met 40 jaar oude tekst is hit in modeland
Lees ook:Chinese studentes laten hun vagina’s spreken
Lees ook:Ellen von Unwerth is dol op vrouwen in en uit pakken
Lees ook:Hoe noem jij je dochters vagina – punani – flamoes – foef? (Incl. Het Vagina Loflied)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>