Online valt niet aan ongewenste intimiteiten te ontkomen

CAT1

Cat plaatste afgelopen weekend een foto op Snapchat van haar nieuwe koptelefoon. Niets speciaals, maar toch vond een van haar volgers het nodig om een seksueel getint antwoord te sturen.
‘Als dat het enige zou zijn wat je zou dragen, zou dat hemels zijn.”

De 17-jarige studente uit het Britse Wales kent de reaguurder in kwestie niet, het was iemand die haar zomaar volgde. “Toen ik dat zag, besefte ik als jong meisje dat je op internet altijd het risico loopt om een ongepaste antwoorden te krijgen”, vertelt ze bij Buzzfeed. “Wat je ook zegt. Ongelooflijk toch dat je met zo’n onschuldige foto toch nog dat soort commentaar krijgt. Online valt nu eenmaal niet aan ongewenste intimiteiten te ontkomen.”

“Veel mensen zeggen dat jongens zo’n dingen enkel sturen omdat meisjes sletterige foto’s online zetten. Dat ‘misverstand’ wilde ik met deze tweet toch even de wereld uit helpen.”

De boodschap van Cat werd inmiddels al meer dan 30.000 x geretweet. “Zie die koptelefoon daar nu eens sexy op bed liggen. Die vraagt er echt om”, aldus een leuke ironische reactie. Of: “Ik ben een man en voel plaatsvervangende schaamte voor al mijn seksegenoten.”

Lees ook:Franse journalistes tegen politici: ‘Houdt je handen thuis!’
Lees ook:Internethit: filmpje laat mannen ervaren hoe het is om vrouw te zijn
Lees ook:Meisjes zijn de grote verliezers bij sextingen: slet of saai.
Lees ook:Echtpaar erotisch op Facebookfoto: zij ontslagen, hij niet
Lees ook:Ook vrouwelijke bemanning in nieuwe duikboten van Defensie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>