Politieke carriere voor vrouwen in Tanzania loopt via het bed

handboek_tegen_seksuele_corruptie-1Vrouwelijke politici in Tanzania moeten voor hun carrière met een partijleider naar bed. Een hoge functie of je naam op de verkiezingslijst? Dat kan, maar vaak wel in ruil voor seks.

‘Betaald’ wordt niet alleen met geld in Tanzania. Seksuele corruptie, sexorsion, is wijdverspreid: bij de overheid, in de politiek, op scholen en universiteiten.

In oktober vinden er parlements- en presidentsverkiezingen plaats. Het is nu hoogseizoen voor seksuele corruptie, meldt OneWorld op haar site.

TWCP is een associatie waar de vrouwenafdelingen van alle 6 politieke partijen in Tanzania lid van zijn.Opgericht in 2010, omdat de problemen die vrouwelijke politici ervaren, overal dezelfde zijn.

Op 25 oktober vinden er verkiezingen plaats. In de komende weken vinden cursussen voor kandidaten plaats. De vrouwen die zich kandidaat stellen voor het parlement leren er wat hun rechten zijn, wat mag en niet mag, welke vaardigheden je als politicus moet hebben.

“Sommigen denken dat het voldoende is om met iemand naar bed te gaan”, aldus voorzitster Ave Maria Semafku. “Zo werkt het politieke systeem immers al decennia in Tanzania. Ze hebben geen idee wat ze precies kunnen verwachten.”

Lees ook:Femke Halsema is co-producente politieke dramaserie
Lees ook:Steeds meer vrouwen in het Euro Parlement
Lees ook:(Veel) meer vrouwen nodig voor Nederlandse politiek
Lees ook:Het beste carrière-advies voor vrouwen
Lees ook:Drenthe moet aan de vrouw!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>