‘Vagina-piercing = vrouwen-besnijdenis’

GeenGecut!Vrouwen die een piercing hebben in hun schaamlippen of door de clitoris, zijn slachtoffers van vrouwenbesnijdenis, oftewel een FGM, female genital mutilation.

Die regel gaat vanaf volgende maand gelden in de Britse gezondheidszorg.

Ziekenhuizen zijn namelijk verplicht melding te maken van vermoedelijke vrouwenbesnijdenis.

Hoewel vrouwen een dergelijke piercing veelal op eigen initiatief laten zetten omdat ze denken dat hun seksleven er beter van wordt of dat het hen aantrekkelijker maakt, betekent de regel toch dat zij worden gezien als slachtoffer van een mogelijk misdrijf.

Ook cosmetische chirurgie als schaamlipverkleiningen en vaginareconstructies gaan onder de regel vallen, tenzij er een bewezen medische of psychische indicatie was voor de ingreep.

“Vrouwen kunen vrijwillig kiezen om een genitale piercing te nemen, maar er zijn gemeenschappen waarin meisjes tot zulke verminkingen worden gedwongen”, aldus een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid in The Evening Standard.

De TPIU, een Britse belangenvereniging voor tatoeëerders en piercers, vindt de nieuwe regelgeving onzinnig. “Lichaamspiercing is totaal niet gerelateerd aan genitale verminking”, zegt een woordvoerder. “Piercings vergelijken met vrouwenbesnijdenis ondermijnt de ernst van genitale verminking bij vrouwen”, aldus TPIU-zegsman Marcus Henderson. “Vrouwenbesnijdenis wordt vaak onder dwang uitgevoerd bij minderjarigen.”

Lees ook:Besneden vrouwen komen er hier pas achter dat FGM de crux is van hun klachten
Lees ook:België gaat aanzetten tot vaginale verminkingen ook straffen
Lees ook:Vagina hersteloperaties na verminking moeten uit eigen zak betaald
Lees ook:Videoclip van Britse tieners maakt klip en klaar dat vrouwenbesnijdenis nooit mag
Lees ook:Anke Van dermeersch schokt opnieuw met affiche, nu van vrouwenbesnijdenis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>