Meisjes plegen zelfmoord voordat ze verkocht en verkracht worden door IS

Verkrachte vrouwen, gedwongen huwelijken en vermoorde mannen.

Terreurgroep Islamitische Staat pleegt op grote schaal oorlogsmisdaden en misdrijven tegen de menselijkheid.

Dat schrijft mensenrechtenorganisatie Amnesty in een rapport op basis van getuigenissen van ontsnapte vrouwen, waarover RTL Nieuw bericht.

De terreurgroep heeft in de zomer van dit jaar honderden, misschien wel duizenden mannen, vrouwen en kinderen ontvoerd. De meeste mannen zijn vermoord of gedwongen zich te bekeren tot de islam. Vooral bij de bestorming van de berg Sinjar zouden veel yezidi’s gevangen zijn genomen en weggevoerd.

Volgens Amnesty zijn er zo’n 300 vrouwen in geslaagd om te ontsnappen. Amnesty sprak met 42 van hen en slaagde er ook in om 4 de nog gevangen vrouwen telefonisch te spreken.

De 16-jarige Randa en haar familie werden ontvoerd. Zij werd verkocht aan een man die dubbel zo oud is als zij en die haar vervolgens verkrachtte: “Het is zo pijnlijk wat ze mij en mijn familie hebben aangedaan. Da’esh (IS) heeft onze levens verwoest. Wat zal er met mijn familie gebeuren? Ik weet niet of ik ze ooit terugzie.”

Ook een andere getuige vertelt dat IS haar probeerde te verkopen en dat ze daar zo bang voor was dat ze zelfmoord probeerde te plegen: “Ze brachten steeds potentiële kopers voor ons, maar gelukkig wilde niemand ons hebben omdat we niet mooi zijn en altijd huilden en elkaar vastpakten. We hebben geprobeerd om zelfmoord te plegen.”

De angst om verkocht of uitgehuwelijkt te worden was zo groot dat veel meisjes zelfmoord pleegden of dat probeerden, ondanks dat IS dreigde hun familie dan wat aan te doen.

De 20-jarige Luna vertelde Amnesty over de zelfmoord van de 19-jarige Jilan: “Op een dag kregen we kleren die leken op danskostuums. We moesten ons baden en de kleren aantrekken. Jilan heeft zichzelf in de badkamer van het leven beroofd. Ze sneed haar polsen door en heeft zich toen opgehangen. Zij was heel mooi. Ik denk dat ze wist dat ze mee zou worden genomen en dat ze daarom zelfmoord pleegde.”

Lees ook:O gruwelijk: honderden Yezidi-vrouwen door IS verkocht
Lees ook:Michelle Obama: ‘Breng onze meisjes thuis’
Lees ook:Het afschuwelijkste telefoontje dat je maar kan krijgen….
Lees ook:Opnieuw meisjes en vrouwen uit klauwen Boko Haram bevrijd
Lees ook:Bericht uit Aleppo: liever zelfmoord dan verkracht worden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>