‘Als je niet verkracht wilt worden, moet je minder drinken’, tijd voor een Slettenmars dus!

De discussie over seksueel geweld tegen vrouwen heeft nog nimmer zo fel gewoed. Een goede aangelegenheid over een buitengewoon trieste zaak.

Elk land heeft zo haar eigen vormen van communicatie, maar de Hongkongse staatssecretaris voor Veiligheid maakt het wel heel bont: “Wil je niet verkracht worden? Drink dan minder”.

“Mensen worden niet verkracht omdat ze te veel drinken of een gewaagde outfit aan hebben. Misschien had hij niet de intentie om vrouwen te beschuldigen, maar als hij dergelijke dingen blijft zeggen, vrees ik dat vrouwen nog minder geneigd zijn deze zedendelicten aan te geven bij de politie uit angst om zelf de schuld te krijgen, zeker als ze op dat moment een paar glaasjes hadden genuttigd”, aldus Linda Wong van de ‘Association Concerning Sexual Violence Against Women’.

Net nu het aantal verkrachtingen dat officieel wordt aangegeven bij de politie in Hong Kong sterk aan het stijgen is, omdat vrouwen eindelijk de moed vinden om het onrecht aan te kaarten, volgt een dergelijke vernederende opmerking van een gezagsdrager.

Gelukkig knokken ook in Hong Kong vrouwenbewegingen voor hulp aan slachtoffers.

Uit het westen is de Slutwalk overgewaaid. Deze provocatieve optochten van schaarsgeklede (en binnenkort wellicht ook drinkende) vrouwen maken op humoristische wijze korte metten dergelijke onzingedachten over vrouwen en seksueel geweld.

Hieronder beelden van de Slettenmars in Amsterdam van 2011.

Lees ook:Prinses Mabel spreekster op meisjesconferentie Hong Kong
Lees ook:10 extra Centra Seksueel Geweld erbij in Nederland
Lees ook:Geweld tegen vrouwen in India piekt
Lees ook:Stewardessen krijgen veel te maken met seksuele intimidaties
Lees ook:Een kwart van de Aziatische vrouwen werd verkracht; bij de Papoea’s zelfs de helft

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>