Islamitische PvdA’ers blijven probleem op gebied van vrouwenrechten

Het probleem met PvdA-ers van Turkse afkomst lijkt nog lang niet opgelost.

Een kandidaat-PvdA-raadslid uit Den Bosch weigerde zich deze week uit te spreken over de gelijkheid van mannen en vrouwen……….

Dat blijkt uit een interview van EenVandaag, dat vanavond wordt uitgezonden en waarvan onderaan dit bericht een fragment staat.

Kandidaat PvdA-raadslid in Den Bosch Osman Cifci weigert op vragen te bevestigen dat hij het partijstandpunt dat mannen en vrouwen gelijke rechten hebben onderschrijft.

Daarmee gaat hij lijnrecht in tegen PvdA-voorzitter Hans Spekman. Die zei gisteravond nog nadrukkelijk dat een aantal waarden voor de PvdA als een paal boven water staan. De gelijkheid van man en vrouw is er daar één van.

Partijvoorzitter Hans Spekman van de PvdA heeft woensdagavond op het partijbureau in Amsterdam gesproken met zo’n 35 lokale PvdA-politici van Turkse komaf over juist dit onderwerp.

Aanleiding was het vertrek van de Kamerleden Tunahan Kuzu en Selcuk Öztürk uit de PvdA-fractie vorige week na een conflict over het integratiebeleid.

Lees ook:Strijd om lijsttrekkerschap PvdA wordt (rood) hanengevecht
Lees ook:Jetta Klijnsma glijdt van het tuinpad af
Lees ook:Agnes Jongerius wordt Europarlementariër
Lees ook:Krijgen we weer een vrouwelijke voorzitter van de Eerste Kamer?
Lees ook:Marith Rebel-Volp is opvolgster Myrthe Hilkens als Tweede Kamer-lid

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>