Je gelooft het niet: dit is de islamitische vrouwenhel Afghanistan!

Voter registration for presidential elections 2014...epa03780523Moslim-fundamentalisme is dier-onvriendelijk, kind-onvriendelijk en met name vrouw-onvriendelijk, ja zelfs vrouw-vijandig.

Ik werd weer met de neus op de feiten gedrukt toen ik op de site van Rawa.org ‘de regels’ las waaraan vrouwen in Afghanistan zich moeten onderwerpen.

Overigens betekent het woord Islam ook ‘onderwerping’……..

De Taliban behandelt vrouwen erger dan zij dieren behandelen. De Taliban stelt dat het houden van vogels of dieren in kooien illegaal is, maar zij zelf nemen Afghaanse vrouwen gevangen binnen de 4 muren van hun eigen huizen.

Vrouwen zijn onbelangrijk in de ogen van moslimfundamentalisten tenzij ze kinderen produceren, hun mannen bevredigen of slaaf zijn van dagelijks huishoudelijk werk.

De door Taliban opgelegde beperkingen en mishandelingen bevatten o.a. het volgende:

1. Volledig verbod voor vrouwen om buitenshuis te werken; dit geldt ook voor vrouwelijke leraren, ingenieurs en de meeste beroepen. Slechts enkele vrouwelijke artsen en verpleegsters mogen in sommige ziekenhuizen in Kaboel werken om andere vrouwen te verzorgen.

2. Volledig verbod voor vrouwen op eender welke activiteit buitenshuis tenzij ze begeleid wordt door een mahram (mannelijk familielid zoals een vader, broer of echtgenoot).

3. Volledig verbod voor vrouwen om om te gaan met mannelijke winkeliers.

4. Volledig verbod voor vrouwen om behandeld te worden door mannelijke artsen.

5. Volledig verbod voor vrouwen om te studeren op een school, universiteit of eender welk ander educatief instituut. (De Taliban heeft meisjesscholen veranderd in religieuze seminaries).

6. Vereiste dat de vrouwen een lange sluier (Burka) dragen, die hen van hoofd tot teen bedekt.

7. Vrouwen die niet gekleed zijn overeenkomstig de regels van de Taliban of vrouwen die onvergezeld zijn door een mahram moeten afgeranseld, geslagen en/of uitgescholden worden.

8. Vrouwen met onbedekte enkels moeten in het openbaar zweepslagen ontvangen.

9. Publieke steniging indien een vrouw ervan beschuldigd wordt te zijn vreemdgegaan.

10. Volledig verbod om cosmetica te gebruiken. (Van vele vrouwen met gelakte vingers hebben ze de vingers afgehakt.)

11. Volledig verbod voor vrouwen om met niet-mahram mannen te praten of de hand te schudden.

12. Volledig verbod voor vrouwen om luidop te lachen. (Geen enkele vreemdeling mag een vrouw haar stem horen).

13. Volledig verbod voor vrouwen om schoenen met hoge hakken te dragen, die geluid maken bij het lopen. (een man mag een vrouw haar voetstappen niet horen).

14. Volledig verbod voor vrouwen om een taxi te nemen zonder een mahram.

15. Volledig verbod voor vrouwen om op de radio, TV of eender welke publieke bijeenkomst te komen.

16. Volledig verbod voor vrouwen om een sport uit te oefenen of zich bij een sportcentrum of club aan te sluiten.

17. Volledig verbod voor vrouwen om te fietsen of op een motor te rijden, zelfs in het bijzijn van hun mahrams.

18. Volledig verbod voor vrouwen om fel gekleurde kledij te dragen. Volgens de Taliban zijn dit seksueel aantrekkende kleuren.

19. Volledig verbod voor vrouwen om bijeen te komen voor feestelijke gelegenheden zoals de Eids (feest gehouden na de maand vasten; de Ramadan), of voor eender welke andere recreatief doel.

20. Volledig verbod voor vrouwen om kledij te wassen aan rivieroevers of op een publieke plaats.

21. Aanpassing van alle plaatsnamen die het woord vrouw bevatten. Bijvoorbeeld ‘Tuin der Vrouwen’ is veranderd in ‘Tuin der Lente’.

22. Volledig verbod voor vrouwen om te verschijnen op het balkon van hun appartement of huis.

23. Het verplichte dichtschilderen van alle ramen, zodat vrouwen in hun huis niet zichtbaar van buitenaf.

24. Volledig verbod voor mannelijke kleermakers om de maat op te nemen van vrouwen of om vrouwenkledij te maken.

25. Volledig verbod op publieke badhuizen voor vrouwen.

26. Volledig verbod voor mannen en vrouwen om samen te bus te nemen. Nu zijn er aangewezen publieke bussen “enkel voor mannen” (en “enkel voor vrouwen”).

27. Volledig verbod op bootleg (wijde) broeken, zelfs onder een burka.

28. Volledig verbod op het fotograferen of filmen van vrouwen.

29. Volledig verbod op het afdrukken van een vrouw haar foto in kranten en boeken, of opgehangen aan de muren van huizen en winkels.

Voor onderstaande reportage van Journeyman Productions over het lot van Afghaanse vrouwen moet je je wel even schrap zetten.

Lees ook:Lees- en overblijfmoeders mogen op Franse scholen ook geen hoofddoek dragen
Lees ook:Naakte vrouwen-show op Nederlandse TV krijgt wellicht ook blote mannen-versie
Lees ook:‘Offer rol van Afghaanse vrouwen niet op bij onderhandelingen!’
Lees ook:Sharon Dijkstra werkt aan verbod wilde circusdieren
Lees ook:Boerka en nikab worden waarschijnlijk verboden in openbare ruimtes

1 Reacties // Reageer

One thought on “Je gelooft het niet: dit is de islamitische vrouwenhel Afghanistan!

  1. Joanan Rutgers

    Deze barbaarse, prehistorische, geheel verwerpelijke, satanische, sado-masochistische, iq-loze, macho-gestoorde, volkomen verbijsterende, volslagen idiote, hoogst krankzinnige, godszienstwaanzinnige, Allah-loze, koran-loze, vrouwhatende regels zijn bijna te walgelijk om hier te tonen, al begrijp ik de juiste intentie. Let wel, het gaat om zeer primitieve mannen met arrogante stinkbaarden en zeer kwaadaardig geïndoctrineerde geesten. De Taliban zijn inderdaad moslim-fundamentalisten, die we kunnen vergelijken met o.a. de ISIS-schurken en al-Quaida. Orthodoxe gelovigen zijn in alle godsdienststromingen gevaarlijke en geestesgestoorde lui, die anders-denkenden willen onderdrukken of uitroeien. Ze zitten gevangen in hun demonische Superego en hun hoogmoedswaanzin maakt, dat ze gewetenloos vrouwen onderdrukken, verkrachten en vermoorden. Deze verrotte klotenregels maken de vrouw monddood en tot de meest erge, gemartelde gevangenen. Deze inhumane vrouwenhaters zijn in wezen bang gecastreerd te worden, nee, echt, ik maak geen dolletje, ze willen de vrouwen in feite alle bewegingsvrijheid ontnemen, wat gelijk staat aan mummificeren. Deze neurotische controlefreaks zijn in wezen doodsbang voor de vrouwen en voor de vrouwelijke natuurkrachten, dat ze hen voor willen zijn door hen de meest bizarre beperkingen op te leggen. Toch was er voor de opkomst van alle patriarchale godsdiensten een vele eeuwen langere tijd van matriarchale godsdiensten en eerden de mensen de Godin, zoals de huidige Wicca-traditie nog uitvoert. Zelfs binnen de islam was die godinnenverering eerder van kracht, maar dat is allemaal hermetisch verdonkeremaand. Al die mesjokke, wanhopige en sadistische regelgevers zijn als de dood dat de Godin en het Vrouwelijke weer gaan regeren! Daarom mogen de uiterst aantrekkelijke vrouwen van hen hun schoonheid en erotische uitstralingen niet tonen, laat staan uitleven. Psychologisch gezien haten en onderdrukken ze het vrouwelijke in zichzelf en is dat de kern, waarom ze vrouwen niet als gelijkwaardig kunnen/willen beschouwen! Maar ze zijn dus vooral bang om (weer) door vrouwen ‘gedomineerd’ te worden! Omdat ze de betere, meer wijze en vredelievende kernkracht van vrouwen nooit ten volle hebben ontdekt en begrepen!… Als ik een Afghaanse vrouw zou zijn, dan zouden die Taliban-sukkels een hele kluif aan mij hebben!… Mag ik iedereen, die deze reactie leest oproepen om even wat positieve energie naar de zwaar vernederde vrouwen in Afghanistan te zenden!… Merci beaucoup!…

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>