GRUWELIJK: Pakistaanse gestenigd vanwege eerwraak

In de Pakistaanse stad Lahore is een vrouw gestenigd, omdat ze tegen de zin van haar familie was getrouwd met de man op wie ze verliefd was.

Haar bloedeigen vader en broers doodden haar uit eerwraak.

Farzana Parveen was uitgehuwelijkt aan haar neef, maar trouwde een maand geleden met een andere man. Haar familie heeft toen aangifte tegen de echtgenoot gedaan wegens kidnapping.

Iqbal was gisteren naar het gerechtshof in Lahore gegaan, om daar te verklaren dat zij uit vrije wil was getrouwd.

Toen zij stond te wachten tot het gebouw openging, werd zij aangevallen door een menigte……….

Zo’n 10 mensen, onder wie haar vader, broers en de voormalige verloofde, gooiden met bakstenen naar Iqbal. Zij liep ernstige hoofdwonden op en werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed zij aan haar verwondingen.

De moordenaars van Iqbal gingen er na de steniging vandoor. Alleen haar vader is tot nu toe gepakt. Hij gaf toe dat hij zijn dochter heeft gedood uit eerwraak.

Jaarlijks worden er naar schatting zo’n 1000 Pakistaanse vrouwen gedood door hun familie uit eerwraak. Veel Pakistanen vinden een vrouw die met de man van haar keuze trouwt, een schande voor de familie.

Kijk hieronder naar de speelfilm ‘The stoning of Soraya M’. welliswaar over een vrouw in Iran, maar met dezelfde barbaarse gedachtes en motieven.

Lees ook:Wereld reageert vol afschuw op steniging zwangere vrouw door islam-gekken
Lees ook:Dubbele moord: Pakistaanse die gestenigd werd was zwanger
Lees ook:KIJKEN: Jimmy Carter over geweld tegen vrouwen
Lees ook:Pakistaanse overleeft kogelregen uit eerwraak, maar geliefde sterft
Lees ook:Saba overleefde eerwraak: teken nu voor Pakistaanse vrouwen!

1 Reacties // Reageer

One thought on “GRUWELIJK: Pakistaanse gestenigd vanwege eerwraak

  1. Joanan Rutgers

    Ik sidder en ril van walging bij het lezen van zo’n afschuwelijke, inhumane, goddeloze, hatelijk-traditionele, onvoorstelbare moord op een jongevrouw, die uit liefde met een man wilde trouwen en niet uit incestueuze, krankzinnige, benepen, discriminerende, absurde, slaafse, intolerante, zwaar beperkte ideologie. Het is vreselijk geestesziek, wanneer kwaadaardig geïndoctrineerde, kennisloze, door valse groepsdrang bestuurde familieleden haar dood stenigen. Bid voor de diep gekwetste en getraumatiseerde ziel van de oerlieve Farzana Parveen, die het slachtoffer van iq-loze barbaren is geworden! Wat nou wraak uit eergevoel? Wat die stupide reptielen hebben gedaan is totaal eerloos en hun wraakgevoel kwam voort uit hun haatdragende opvoeding en alle misstanden jegens vrouwen, die in hun heilloze godsdienst opgeslagen ligt!…

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>