Israëlische rabbijnen krijgen dreigbrieven om vrouwen bij de Klaagmuur niet toe te staan

Reeds eerder meldden we u over de ‘Women of the Wall’.

Deze groep vrouwelijke Joodse gelovigen vecht voor het recht, om net als mannen, te bidden met gebedssjaal en gebedsriemen bij de Klaagmuur in Jeruzalem.

De twee opperrabbijnen van Israël zijn met de dood bedreigd en worden gesommeerd dit niet toe te staan……….

De doodsbedreiging, die ze via een brief kregen, ging vergezeld van een afbeelding van een pistool.

De ‘Vrouwen van de Muur’ boekten onlangs een grote overwinning, toen de rechtbank in Jeruzalem bepaalde dat het niet illegaal is als ze met deze religieuze symbolen bidden. Volgens de orthodoxe leer, die leidend is bij de Klaagmuur, mogen alleen mannen deze symbolen dragen tijdens het gebed.

‘Women of the Wall’ voert daartegen al jarenlang actie, door elke eerste vrijdag van de joodse maand met gebedssjaal en -riem (zie afbeelding) te bidden bij de de oude tempelmuur. Tot grote woede van ultra-orthodoxen, die zich met hand en tand verzetten tegen deze modernisering.

Afgelopen maand kwamen duizenden ultra-orthodoxen protesteren tegen de ‘ontheiliging van de heiligste plek’ door vrouwen. Sommigen gooiden met water en plastic stoelen naar de vrouwen. De politie pakten een aantal daders op.

Kort daarna ontving een van de leidsters van de organisaties al een doodsbedreiging. Haar huis werd beklad met graffiti, met de test: “Jouw tijd is over. Jeruzalem is heilig, de Klaagmuur is heilig. Jij bent de eerste.”

Vorige week ontving ook de hoofdrabbijn van de Klaagmuur een doodsbedreiging per brief, blijkt vandaag. En nu dus ook de twee opperstaatsrabbijnen van Israël.

Lees ook:Orthodoxe Joden bekogelen biddende vrouwen bij Klaagmuur met eieren
Lees ook:Vrouwen eisen De Klaagmuur op
Lees ook:Mannen en vrouwen bidden nu eindelijk samen bij de Klaagmuur
Lees ook:Orthodoxe jodenmannen weer kwaad op vrouwen van de Klaagmuur
Lees ook:Orthodoxe Joden verbieden vrouwen gebeds-accessoires te gebruiken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>