Orthodoxe Joden bekogelen biddende vrouwen bij Klaagmuur met eieren

Onlangs berichtten we u hier bij powervrouwen.blog over acties van vrouwen bij de voor Joden heilige Klaagmuur. Daar mogen volgens de traditie uitsluitend mannen bidden met een gebedskleed om.

Omdat er al een aparte mannenmuur en vrouwenmuur zijn, heeft een Israëlische rechter kort geleden beslist dat vrouwen 1x per maand ook mogen bidden bij de Klaagmuur.

Dat is uiteraard tegen het zere been van de orthodoxe Joden en die lieten dan ook flink van zich horen……

Honderden van hen waren uitgelopen naar de oude stad om vanochtend een groep vrouwen met gebedssjaals voor de eerste maandelijkse bidsessie tegen te houden……….

Bij de heilige plaats liep de spanning hoog op. Zo werden de vrouwen bekogeld met eieren en werd er water over ze heen gegooid.

De politie probeerde de ultra-orthodoxe joden tegen te houden, zodat de vrouwen hun gang konden gaan. Dat ging in het verleden andersom: vorige maand werden 5 vrouwen opgepakt omdat ze de gebedsdoeken droegen.

Lees ook:Mannen en vrouwen bidden nu eindelijk samen bij de Klaagmuur
Lees ook:Orthodoxe jodenmannen weer kwaad op vrouwen van de Klaagmuur
Lees ook:Israëlische rabbijnen krijgen dreigbrieven om vrouwen bij de Klaagmuur niet toe te staan
Lees ook:Vrouwen eisen De Klaagmuur op
Lees ook:Orthodoxe Joden verbieden vrouwen gebeds-accessoires te gebruiken

1 Reacties // Reageer

One thought on “Orthodoxe Joden bekogelen biddende vrouwen bij Klaagmuur met eieren

  1. Klaas de Jong

    In 1909 tekende de Joodse kunstenaar Ephraim Moshe Lilien biddende vrouwen bij de Klaagmuur. Dat was toen kennelijk gewoonte.
    De plaat van Lilien is vanaf 29 mei te zien op de expositie over het boek “Lilien tekent twaalf geloofshelden’ in het Israel Centrum Nijkerk. Lilien tekende in Jugendstil verschillende geloofsheldinnen zoals Mirjam, Rachab, Rachel en Ruth.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>