Vandaag, donderdag 4 april: topless tegen islamisme

Hackers vervingen vorige maand de topless foto’s die de 18-jarige Tunesische activiste Amina Taylor op haar Facebook-pagina had geplaatst door een koranverzen en een waarschuwingstekst.

‘Dankzij God hebben we deze immorele site gehackt’, meldden de inbrekers. ‘Het beste moet nog komen.’

Een islamitische geestelijke riep naar verluidt op om haar te stenigen. De feministische organisatie FEMEN zegt niets meer van haar te hebben gehoord…………..

Vandaag slaan de topless vrouwen terug. 4 april is een dag van een ‘meedogenloze topless heilige oorlog tegen islamisme’.

Reis af naar je lokale Tunesische ambassade, moedigt de groep aan op haar website. Ontbloot je bovenlichaam, schrijf ‘Mijn lichaam tegen islamisme!’ op je lijf, maak er een foto van en plaats die op Facebook.

Tunesië wordt momenteel geleid door het islamitische Ennahda. Die partij behoort niet tot de meest conservatieve islamistische stroming, maar is volgens critici wel verantwoordelijk voor een orthodoxer klimaat.

Moslimmannen hullen vrouwen volgens Femen ‘in zwarte zuilen van onderwerping en angst’. Ze moeten van repliek worden gediend. ‘Religieus dictatorschap begint bij het onderwerpen van vrouwen. Een vrouw die zichzelf bevrijdt, zet een eerste stap richting de vernietiging van het sharia-regime.’

Een verslag van Spirit 24:

Lees ook:Tunesische FEMEN-site gehackt: blote borsten vervangen door Koran-verzen
Lees ook:Tunesische FEMEN-activiste Amina eindelijk vrij
Lees ook:Topless FEMEN-istes bespringen vice premier
Lees ook:FEMEN roept Marokkaanse vrouwen op om naakt te protesteren
Lees ook:FEMEN-istes dringen topless het huis van Angela Merkel binnen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vandaag, donderdag 4 april: topless tegen islamisme

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>