Weergaloze Timmermans: ‘Julie, we are in this together’

Frans Timmermans bewees vanavond maar eens hoe belangrijk een minister van Buitenlandse Zaken kan zijn.

In perfect Engels kreeg hij tijd om bij de Verenigde Naties zijn woord te doen over het leed als gevolg van het naar beneden geschoten vliegtuig MH17.

Volgens Timmermans verandert de rouw in Nederland in woede door ‘beelden van kinderspeelgoed dat wordt rondgegooid, bagage die wordt geopend en paspoorten die worden getoond op televisie’.

Hij zei ook: ‘Eerst krijg je het nieuws van het verlies van je echtgenoot en 2 of 3 dagen later zie je dat tuig misschien de trouwring van zijn stoffelijk overschot steelt.’ Timmermans eiste daarom onbelemmerde TOEGANG tot de rampplek en ‘waardigheid voor de slachtoffers en de vele mensen die treuren om hun verlies’.

Ook had hij een woord van dank. Speciaal voor zijn Australische collega Julie Bishop. ‘It is fitting that this august Council should take position on this matter and I welcome the adoption of today’s resolution of the UNSC, which was tabled by Australia and which the Netherlands co-sponsored. I thank the countries which expressed support for it. I particularly want to thank Julie Bishop. Julie, we are in this together’.

De speech van Timmermans kreeg op Twitter alom waardering. ‘Waarschijnlijk de meest persoonlijke en bewogen toespraak ooit in de Verenigde Naties’, zo twitterde de een. ‘Timmermans bewees zijn land en de wereld een grote dienst. Een verklaring die nog lang na deze week zal bijblijven, dat staat vast!’, zo schreef een ander.

Ook op YouTube wordt de Timmermans-speech goed bekeken. Een man voor Europa, dunkt me zo……

Lees ook:Frans Timmermans is een feminist
Lees ook:Belangrijker rol voor vrouwen in processen van de Arabische Wereld
Lees ook:Fotografe kruipt in de kledij van haar minnaars
Lees ook:Marriët Schuurman: Speciaal Vertegenwoordiger Vrouwen bij de NAVO
Lees ook:Bescherming van de rechten van vrouwen en homo’s wordt voor het kabinet prioriteit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>