Vrouwen van Pussy Riot moeten in gevangenis blijven zitten

De rechtbank van Moskou heeft ook het tweede beroep verworpen van de leden van de omstreden Russische punkgroep Pussy Riot, die in augustus 2 jaar cel wegens het zingen van een punkgebed tegen president Vladimir Poetin in de kathedraal van Moskou.

Volgens de rechter was de veroordeling van de jonge vrouwen – van wie er een in oktober vrijkwam, rechtvaardig en in proportie………

De advocaat van de zangeressen, Irina Khroenova, zei woensdag aan het persagentschap Interfax dat ze de zaak voor het Russische hooggerechtshof wil brengen.

Nadezjda Tolokonnikova, Jekaterina Samoetsevitsj en Maria Alechina werden begin 2012 opgepakt in de Christus-Verlosserkathedraal in Moskou, nadat ze een dans en een punkgebed hadden opgevoerd waarin ze aan de Heilige Maagd vroegen om Poetin te verjagen. Ze verklaarden nadien dat ze, aan de vooravond van de presidentsverkiezingen, de band tussen de orthodoxe kerk en de politieke macht aan de kaak hadden willen stellen.

In augustus werden de meisjes veroordeeld tot twee jaar strafkamp wegens ‘hooliganisme’ en het ‘aanzetten tot religieuze haat’. Jekaterina Samoetsevitsj kwam in oktober 2012 voorwaardelijk vrij na een proces in beroep.

De zaak heeft de Russische maatschappij diep verdeeld. De groep is sindsdien een symbool geworden van het verzet tegen het regime van Vladimir Poetin, die door de oppositie wordt beschuldigd van het met voeten treden van de vrijheden.

Lees ook:Vrouwen van Pussy Riot eisen flinke som van Russische staat
Lees ook:Pussy Riot-vrouwen nog niet vrij; vanmiddag naakt rennen met Chiel Beelen!
Lees ook:Pussy Riot komt naar Amsterdam om gevangenissen te bezoeken
Lees ook:internationale collega-artiesten op de bres voor Pussy Riot
Lees ook:Hongerstakende Pussy Riot-zangeres op ziekenafdeling gevangenis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>