Aahung ontvangt mensenrechtentulp voor seksuele voorlichting Pakistan

“Aahung dankt haar succes aan haar vermogen mensenrechten een menselijk gezicht te geven.”

Aldus minister Timmermans van Buitenlandse Zaken bij de uitreiking van de Mensenrechtentulp aan de directeur van deze Pakistaanse organisatie, Sheena Hadi.

Aahung legt zich toe op het vergroten van de kennis over seksuele en reproductieve gezondheid van jongeren en volwassenen in Pakistan.

De Aahung-methode betrekt een grote groep stakeholders, zoals onderwijzers, medici, religieuze docenten en ouders in het gesprek over soms moeilijke thema’s.

Aahungs inzet voor mensenrechten is niet abstract, maar ingebed in alledaagse ervaring en het dagelijks leven van mensen in hun gemeenschap. Ze onderwijzen mannen en vrouwen, jong en oud, over life skills die ze helpen omgaan met emotionele veranderingen tijdens de puberteit, gender-discriminatie, HIV/aids, groepsdruk, zwangerschap en gezinsplanning.

Met de prijs ter waarde van €100.000,- kan Aahung haar bijdrage aan de versterking en innovatie van mensenrechten verder ontwikkelen en op een grotere schaal toepasbaar maken, zodat die ten goede komt aan meer mensen, op zoveel mogelijk plaatsen.

De afgelopen 6 jaar heeft Nederland de ondertekening van de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens gevierd met het uitreiken van de Mensenrechtentulp aan mensenrechtenactivisten die morele moed hebben getoond in het verdedigen en beschermen van mensenrechten. Bij het selecteren van de winnaar van dit jaar is vooral gelet op mensenrechtenverdedigers die op bijzondere en innovatieve manieren werken.

Aahung from Murtaza zaheer on Vimeo.

Lees ook:Internetactiviste Nighat Dad krijgt Nederlandse mensenrechtentulp
Lees ook:Beste voetbalster van Nederland maakt transfer naar ADO Den Haag
Lees ook:Vrouwelijke managers zorgen voor meer …… vrouwelijke managers
Lees ook:‘Niet getest op vrouwen…..’
Lees ook:Hoogopgeleide mensen zijn gezonder en gelukkiger

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>