Nederlands menstruatie-magazine gaat internationaal

PaulaKragtenMet de wetenschap dat geen enkel zoogdier zo enthousiast menstrueert als de mens begon bladenmaker/journaliste Paula Kragten vorig jaar met de Nederlandstalige editie van Period! Magazine.

Een jaar na de lancering van wereldprimeur period.nl is nu ook de internationale editie een feit……

“Ik dacht eigenlijk niet dat er nog voorlichting nodig was, maar uit de vragen die we binnenkrijgen, blijkt dat het met de anatomische kennis van meiden nogal droevig is gesteld”, aldus Kragten.

Aan de ene kant moet alles 100% biologisch en ecologisch verantwoord zijn, aan de andere kant gooien vrouwen in hun leven minstens 13.000 duurbetaalde, chloorgebleekte tampons en maandverbanden in de afvalbak zonder er verder één gedachte aan te wijden.

“We vinden onszelf heel geëmancipeerd, maar veel Nederlandse en Vlaamse vrouwen weten niet eens wat een menstruatiecup is. Of ze lopen door met ernstige menstruatieklachten, omdat ze zijn opgevoed met het idee dat die er nu eenmaal bijhoren. Heel opmerkelijk en ongezond.”

Ook door allerlei reclame-uitingen krijgen vrouwen het idee van ongesteld zijn + vies. Die hebben 9 van de 10 keer de boodschap dat nare luchtjes en doorlekvlekken het ergste zijn wat je kan overkomen.

Paula Kragten ziet graag wat meer humor en zelfspot en minder gêne. “Het is al irritant genoeg dat je als vrouw 10 x vaker ongesteld bent dan een paar eeuwen geleden, dat je opgeteld 6 jaar van je leven menstrueert en zo’n 40 jaar lang met het onderwerp hebt te maken. Terwijl menstruatie niet eens een voorwaarde blijkt te zijn voor een succesvolle voortplanting. Konijnen dragen geen maandverbandjes. Er is geen zoogdier dat zo enthousiast menstrueert als de mens. Dat schijnt ons evolutionair voordeel op te leveren. Interessant, toch?”

Het internationale period.media is vanaf heden online. De powervrouwen zeggen: gefeliciteerd!

Lees ook:De menstruatie is hot, ook dankzij de tampon van Heleen van Royen
Lees ook:Menstruaties worden steeds vaker een feestje
Lees ook:Magazine Supervrouwen vanaf heden online!
Lees ook:10 x Girl Power commercials
Lees ook:Bah vies, menstruatiebloed op Instagram

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>