Neelie Kroes wil pensioenfondsen overhalen tot investeren in start-ups

Pensioenfondsen, verzekeraars en andere institutionele beleggers zouden moeten investeren in durfkapitaalfondsen waarmee startups gefinancierd kunnen worden.

Dat vindt startup-ambassadeur Neelie Kroes…………

De onvermoeibare Kroes (73) zei dat gisteren tegen buitenlandse investeerders in Eindhoven, zo meldt het Financieele Dagblad in een uitgebreid artikel.

Volgens de VVD-prominente is risicodragend kapitaal voor innovatieve bedrijven nu moeilijk beschikbaar en worden de kansen voor startups daardoor beperkt.

Hoe de pensioenfondsen moeten worden overgehaald om te investeren in durfkapitaal, is nog niet duidelijk. Kroes zei voorzichtig te zijn omdat ze alle partijen nodig heeft voor haar plan. “Als iedereen vasthoudt aan zijn eigen standpunt los je niets op.”

Kroes is het komende anderhalf jaar de speciale ambassadeur voor startups. Vanuit Amsterdam moet zij als ‘special envoy’ een nieuwe generatie ondernemers de kans geven hier hun talenten te ontwikkelen en Nederland op de kaart zetten als ‘startup land bij uitstek”

Lees ook:73-jarige Neelie Kroes gaat nog niet op haar lauweren rusten
Lees ook:Barack Obama breekt lans voor Afrikaanse onderneemsters
Lees ook:Neelie, Pip & Caro ambassadrices voor PLAN Nederland
Lees ook:3e versie van The Next Women 100
Lees ook:Neelie Kroes haalt ceo’s Apple, Alibaba en Uber naar Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>