Olcay Gulsen staat voor feminisme, maar ook voor gelijkheid onder vrouwen zelf

Olcay Gulsen heeft dit weekend haar nieuwste collectie van modelabel SuperTrash gepresenteerd tijdens de Modeweek Amsterdam.

“Normaal gesproken geef ik grote spektakelshows, maar hebben we gekozen voor een kleinere, exclusieve setting. Het draait meer om de kwaliteit van de kleding…

Aldus Mrs Supertrash zelf in een interview met NU.nl.

De ontwerpster koos voor haar doen ook voor een ongebruikelijke locatie. Ruim 500 genodigden kwamen bijeen bij de nieuwe fietstunnel onder het Centraal station van Amsterdam. “We zitten letterlijk underground, wat goed past bij het thema Modern Pioneers.”

“We vieren met deze show dat vrouwen in groepen veel sterker zijn. Ik stoor me enorm aan de individualistische manier van leven van deze tijd, waar ik zelf soms ook aan mee doe. Kijk naar sociale media: iedereen is met zichzelf bezig, terwijl we samen veel meer bereiken.”

De ontwerpster zegt wel voor feminisme te staan, maar nog eerder voor gelijkheid onder vrouwen zelf. “Vrouwen willen elkaar ook vaak benadelen. Vooral in de modewereld is heel veel haat en nijd, maar dat past niet bij Supertrash. We willen het samenzijn vieren.”

Lees ook:Olcay Gulsen ontwerpt voor Stop Aids Now
Lees ook:Olcay Gulsen haalt na veel kritiek angora uit haar handel
Lees ook:Olcay Gulsen wint prijs voor Madame Supertrash
Lees ook:Olcay Gulcen is de nieuwe hoflverancier
Lees ook:Olcay Gulsen: ‘Ik ben niet de talentvolste, maar wel de strijdlustigste’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>