Tips voor onderneemsters van selfmade miljardaire Sara Blakely

Sara Blakely maakte van haar bedrijf Spanx de marktleider in figuur-corrigerende kleding. Met slechts een startkapitaal van $5000 en een geweldig idee heeft ze bewezen dat ze weet wat vrouwen willen en hoe je een merk presenteert

Op de Australische nieuwswebsite News geeft de 43-jarige zakenvrouw 6 tips om succesvol in het bedrijfsleven te zijn.

1. Volg je instinct.
“Ik bleef geloven in mezelf, ook al reageerde iedereen die ik aansprak negatief op mijn idee. Maar ik zag wat mijn product voor mezelf betekende. Dat heb ik nooit uit het oog verloren. In jezelf blijven geloven is als een spier. Hoe vaker je het doet, hoe sterker je wordt.”

2. Zet de automatische piloot af.
“Hoe vaak doen we niet dingen zoals iemand ze ons heeft uitgelegd? Maar ik sluit liever mijn ogen, sluit me van de wereld af en vraag mezelf bijvoorbeeld af ‘hoe zou ik een goede moeder kunnen zijn, als niemand me dat zou hebben voorgedaan? Hoe zou ik dan de afwas doen? Zou ik het op dezelfde manier doen?’ Zo besteed je je tijd aan nadenken over jezelf.”

3. Een ‘nee’ horen is niet niks.
“Twee jaar lang heeft men nee tegen me gezegd. Maar besef goed dat een afwijzing niet het einde betekent. Heel wat mensen hebben mijn naamkaartje in mijn gezicht kapot gescheurd, om mij sterker te maken om verder te gaan.”

4. Omhels het onbekende.
“Zie datgene wat je nog niet kent als een geschenk. Dat moet je niet tegenhouden. Ik wist niets van mode en van verkooptechnieken. Ik kende niemand in de zakenwereld. Ik ging af op mijn eigen gevoel en had er geen idee van hoe het anders moest. Dat is juist het positieve: je kiest een andere weg dan alle anderen.”

5. Creativiteit is overal.
“Luister naar mensen. Heb aandacht voor datgene wat je zelf mist, voor wat je zelf zou willen. Kijk in tijdschriften. Laat tijdens een rustmoment je fantasie het werk doen.”

6. Omring je alleen met mensen die jou steunen.
“Dat ik vrienden die me niet steunden, onderweg uit het oog verloren ben, daar heb ik me niet mee beziggehouden. Het is nu eenmaal zo dat sommigen houden van wat je doet en anderen niet. Het is vooral belangrijk dat je je omringt met diegenen die je naar een hoger plan tillen en die in jou geloven. Voor vrouwen wil ik meegeven: verspil je energie niet aan mannen. Als de ware opduikt, dan is dan vanzelf duidelijk.”

Lees ook:Maxima heeft het Leontien (van Moorsel) Huis geopend
Lees ook:Trijntje: vergeet die jurk en al het gedoe, ga gewoon zingen meid
Lees ook:Angela Groothuizen blij met 40+ vrouwen op de buis
Lees ook:‘Dikke vrouwen doen het beter in komedies’
Lees ook:Zangeres Pink: ‘Als ze me lesbo noemen, zie ik dat als een compliment’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>