Rotterdams flexplekken-bedrijf voor vrouwen wil uitbreiden

De vrouwen-flexwerkplek Good Place 2 Work wil uitbreiden.

Daarvoor wil de Rotterdamse onderneming €90.000,- ophalen via crowdfunding en een aantal vastgoedinvesteerders.

“Ik wil een 2e vestiging openen omdat we hebben gemerkt dat samenwerken mensen verder helpt…….”

Aldus oprichtster Noëlla de Jager bij Nu.zakelijk.nl.

“Het gaat bij ons niet zozeer om de stoelen, maar om het bevorderen van vrouwelijk ondernemerschap.”

“Het ideaal is natuurlijk een goed gemengde werkomgeving, maar daar is de maatschappij nog niet aan toe. Bovendien onderscheid ik me met de focus op vrouwen natuurlijk van vergelijkbare initiatieven”, aldus De Jager.

Haar eerste vestiging bevindt zich in Rotterdam Noord. De flexwerkruimte trekt vooral hoogopgeleide zelfstandigen, die er niet alleen komen om te werken, maar ook om te vergaderen en trainingen te geven of te krijgen.

De 2e vestiging komt in dezelfde regio. “Ik denk nu aan Delft, Schiedam, Zoetermeer of Capelle aan de IJssel. Den Haag is ook een optie, hoewel we vooral mikken op de kleinere plaatsen waar nog niet zoveel aanbod is”, vertelt De Jager.

Good Place 2 Work is in 2010 gestart met eigen kapitaal. In 2013 leed het bedrijf nog verlies, maar de onderneemster denkt in 2014 winst te gaan boeken. Dat moet o.a. gaan gebeuren door de start van een eigen trainingsacademie.

Naar verwachting groeit het aantal zzp’ers uit naar ongeveer 1 miljoen aan het einde van 2030. Ruim eenderde hiervan is vrouw. Vrouwelijke zzp’ers werken vaker parttime en zijn gemiddeld hoger opgeleid dan hun mannelijke collega’s.

Uit onderzoek van de Rotterdamse Erasmus Universiteit is gebleken dat zzp’ers ervan profiteren als ze een kantoorruimte met elkaar delen. Zo levert een gedeelde werkplaats regelmatig nieuwe opdrachten op.

Meer info over de crowdfunding van Good Place 2 Work vindt u hier,

Lees ook:ORMIT van Hetty van Ee: één van de fijnste plekken om te werken in NL
Lees ook:Bedrijf Marlies Dekkers is bankroet
Lees ook:Borst vooruit: 1 op de 8 vrouwen krijgt borstkanker
Lees ook:Op moederdag lekker knallen met de Harley
Lees ook:Vrouwen zorgen voor flinke stijging van het aantal thuiswerkers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>