Madonna trekt ten strijde tegen leeftijds-discriminatie

Ze wordt de Queen of Pop genoemd, maar waar de Britse koningin van steeds meer gerespecteerd wordt om haar leeftijd, wordt Madonna er steeds meer op afgerekend.

De nu 56-jarige wereldzangeres, die vaak te horen krijgt dat ze zich te jong kleedt, dat ze maar beter haar microfoon aan de wilgen kan hangen en plaats moet maken voor een jongere generatie, doet haar beklag in Magazine Rolling Stone Magazine.

Vandaag beschuldigt ze BBC Radio 1 van leeftijdsdiscriminatie, omdat een muzieksamensteller van de publieke omroep haar nieuwe single ‘Living for Love’ niet wil draaien in een poging een jonger publiek publiek aan Radio 1 te binden.

“Het lijkt bijna de laatste barrière te zijn, althans in deze sector. Het is nog steeds helemaal ok om mensen te discrimineren vawege hun leeftijd”, aldus Madonna, die eraan toevoegt dat deze discriminatie vooral vrouwen treft.

Madonna noemt de beslissing van de BBC discriminatie en oneerlijk. “Wacht eens even, zou het niet moeten gaan om de vraag of het liedje goed is”, vraagt Madonna zich af in The Sun.

De BBC ontkent dat de leeftijd van Madonna de reden is voor het ontbreken van haar single op de playlist van de zender. Ze leggen uit dat de fans van Madonna ouder dan 30 zijn, terwijl de omroep de jongeren tussen 15 en 30 aan zich probeert te binden.

Dj Annie Mac van Radio 1 nam het voor Madonna op en draaide ‘Living For Love wel’. Deze single, afkomstig van haar album Rebel Heart, wordt ook gedraaid op BBC Radio 2, omdat die zender zich op een ouder publiek richt.

“Blijkbaar moet ik de persoon zijn die vrouwen moet vertellen dat ze in de 50 nog even relevant en sexy kunnen zijn als toen ze nog in de 20 waren. Het zij zo”, roept The Queen of Pop strijdvaardig.

Lees ook:Madonna: ‘Homorechten zijn beter geregeld dan vrouwenrechten’
Lees ook:Madonna en 5 andere wereldzangeressen in 1 clip
Lees ook:Donnalou Stevens zingt humoristische ode aan oudere vrouw
Lees ook:Clairy Polak haalt bij haar vertrek uit Hilversum fel uit naar zendercoördinator
Lees ook:Journaliste kapt met Russisch TV-station vanwege berichtgeving MH17

1 Reacties // Reageer

One thought on “Madonna trekt ten strijde tegen leeftijds-discriminatie

  1. Guy

    Amen Madonna!

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>