IDFA: Advanced Style 60-plussers lopen niet in blommetjesjurken en helioforms

De Amerikaanse blogger Ari Seth Cohen is vandaag in Amsterdam om te praten over het door ons regelmatig genoemde Advanced Style, dat zich richt op stijlvolle 60-plussers.

Begonnen vanuit zijn woonplaats New York, reist Cohen nu de hele wereld af om stijlvolle ouderen te fotograferen en afgelopen jaar kwam ook de zeer aangename docu op de markt………

Nu.nl had een gesprek met de modeblogger die ooit werd geïnspireerd door zijn altijd zeer fraai aangeklede grootmoeder.

“Ik hoop dat ik het negatieve beeld op het ouder worden kan veranderen. Geen enkele vrouw hoeft daar bang voor te zijn”, aldus Cohen over zijn missie.

Zaterdag wordt de film ‘Advanced Style’, gelijknamig aan het blog, getoond tijdens het IDFA fimfestival in Amsterdam. Hierin speelt ook 1 van Arie’s muzes, de 70-jarige Debra Rapoport een rol. (foto bovenaan(

Zij liep naar een museum in New York binnen toen Arie me aansprak. “Ik had felroze haar in die tijd. Hij vroeg meteen of hij me kon fotograferen voor zijn blog. Ik zei snibbig: ‘Hoe weet je dat ik zestig plus ben?’. Een paar dagen later kwam hij bij me thuis terwijl ik verschillende outfits aandeed. En toen ging het balletje rollen.”

Lees ook:Kleurrijke ladies van Advanced Style nu op DVD en iTunes
Lees ook:‘Iedere dag kleed ik me voor het theater van mijn leven’
Lees ook:Net als Ari Seth Cohen ben ik van deze vrouwen fan
Lees ook:Advanced Style-vrouwen spetteren in Karen Walker-campagne
Lees ook:Christina Belchere maakt Advanced Style met mannen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>