Kekke pensioen gerechtigden veroveren covers, commercials en catwalks

Marc Jacobs koos verrassend genoeg geen fris gezichtje voor zijn nieuwe beautylijn, maar dat van de 64-jarige actrice Jessica Lange (foto 1 hiernaast).

Moeders, ja zelfs grootmoeders op de catwalks en op de covers.

En als we modefotograaf Nick Knight mogen geloven, is dit nog maar het begin……

Deze week werd ook bekend dat cosmeticamerk Nars de 68-jarige actrice Charlotte Rampling (foto 2, onder) als boegbeeld verkiest en ook & Other Stories en Vans schakelden een model op leeftijd in om hun samenwerking voor te stellen.

Mary-Kate & Ashley Olsen vroegen de 65-jarige Linda Rodin, ook bekend van Advanced Style (foto 3) als gezicht van The Row, en American Apparel ging nog een stapje verder door het 62-jarige model Jacky O’Shaughnessy (foto 4) in lingerie te laten poseren.

Maar ook de grote modehuizen rekenen op oudere gezichten: Vivienne Westwood schakelde de 60-jarige muzikante Leslie Winer (foto 5) in voor de campagnebeelden, terwijl de 70-jarige Catherine Deneuve (foto 6) te zien is in de Icons-campagne van het Franse modehuis Louis Vuitton.

Maar ook boven de 70 hoeft het niet te stoppen, zo bewijzen 80′sters Carmen Dell’Orefice (foto 7) en Daphne Selfe (foto 8) die afgelopen jaar nog op de voorkant van de VOGUE stonden.

Volgens de Britse modefotograaf Nick Knight is het succes van oudere modellen deel een bredere verandering. “Onze huidige cultuur is niet meer zo op jeugdigheid gebaseerd zoals 50 jaar terug, zegt hij in The Guardian.

“Ontwerpers zoals Marc Jacobs en Jean Paul Gaultier zijn in de jaren ’80 opgegroeid en hebben een ander gevoel van wat mooi is”, aldus Knight, die evenwel vindt dat het nog niet ver genoeg gaat. “Er is schoonheid te vinden bij zoveel verschillende soorten mensen, inclusief afkomst, leeftijd en gewicht.”Lees ook:Nieuwe Nederlandse VOGUE heeft wit model zwart geschilderd
Lees ook:Marianne Faithfull: het gezicht van Saint Laurent Music Project
Lees ook:Grace Jones breekt beloftes en schrijft memoires
Lees ook:86 jarige triatlon-non is nieuwste gezicht van NIKE
Lees ook:92 jarige Eddy van Drooge behaalt haar bul aan de RUG

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>