Meer vrouwen in de game-industrie

Gamen is definitief geen mannending meer.

Niet alleen spelen steeds meer vrouwen, maar zij storten zich ook op het ontwerpen en produceren ervan…….

Uit een rondgang van NOS op 3 blijkt dat de afgelopen jaren steeds meer vrouwen zich aanmelden bij de game-opleidingen.

“Ik vind het heel leuk om te zien, ook dat het type vrouw verandert”, zegt Karen Sikkema, die lesgeeft bij de opleiding Game en Interactie op de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. “Het wordt wat gewoner om voor een game-opleiding te kiezen.”

Want inmiddels is zeker de helft van alle gamers, dus toekomstige klanten van deze studenten, vrouw. En die willen hele andere games dan mannen. “Vrouwen zijn vaak andere type gamers dan mannen. Waar jongens vaak competitie willen, zijn meiden meer sociale spelers”, zegt Sikkema.

Voor ontwikkelaars en bedrijven is het belangrijk om meer vrouwen aan te nemen. “Als je meer vrouwen in je team hebt, past dat ook beter bij de mogelijke klanten die je hebt. Dus pas je beter in de markt en kan je – als het goed is – succesvoller zijn.”

Lees ook:Vrouwen blijken dol op schietspelletjes
Lees ook:Steeds meer Amerikaanse vrouwen zijn hoofdkostwinner
Lees ook:Vrouwen gaan de game-industrie bevolken
Lees ook:Mannelijke gamers die slecht presteren doen vrouw-vijandig
Lees ook:Vrouwelijke manager in tijden van crises hogelijk gewaardeerd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>