Vrouwen in Amerika in het wit naar de stembus

Hadden we het in ons vorige bericht over kleur; vandaag zullen Amerikaanse Democratische vrouwen veelal voor witte pakken gaan. #WearWhiteToVote is zelfs gebombardeerd tot politiek statement. Het begon allemaal met de witte outfit van Hillary Clinton tijdens de Democratische Nationale Conventie. Daar droeg ze een wit broekpak van haar nieuwe huisontwerper Ralph Lauren.

Hoewel sommigen het een op een Star Trek-kostuum vonden, werd het voor de ander een statement. Duizenden Amerikaanse kiesgerechtigde vrouwen dan ook van plan om vandaag in wit pak naar de stembus te gaan. Om zo hun steun te betuigen aan Hillary Clinton, maar belangrijker: het belang van vrouwenrechten te onderstrepen. In 1978, toen duizenden vrouwen een optocht hielden in Washington ter ondersteuning van het Equal Right-wetsvoorstel, droeg de meerderheid van de betogers ook wit.

De verkoop van witte broekpakken zit sinds de Democratische Nationale Conventie trouwens in de lift, volgens e-commerceplatform Lyst. Met een stijging van maar 7% wint het witte broekpak het van de zwarte variant. 80% van de zoekopdrachten kwam uit de Verenigde Staten.

Lees ook:Waarom hadden we in Nederland nog nooit een vrouwelijke premier?
Lees ook:Hoofdredacteur VOGUE wil president Hillary Clinton op de cover
Lees ook:Hillary Clinton populairste kandidaat volgende VS verkiezingen
Lees ook:Hillary Clinton overweegt ‘het’
Lees ook:Christina Aguilera werft fondsen voor campagne Hillary Clinton

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>