Een powervrouw gaat niet in slippers en een hemdje aan haar werk

We hebben er vaker over geschreven hier bij powervrouwen.blog en het blijft in Nederland van ‘doe maar gewoon’ een gevoelig onderwerp.

We hebben het over adequate werkkleding.

Vooral niet adequate outfits kunnen namelijk veel ergernis opwekken en werken nooit in je voordeel.

Leuk in een flodderjurkje met teenslippers naar het strand, maar niet in een zakelijke omgeving…….

Zo blijkt uit onderzoek van De Telegraaf.

Tweederde van de Nederlanders vindt de zomerse kledingkeuze van collega’s verschrikkelijk.

“Het zou verboden moeten worden. Mensen moeten er onder werktijd altijd representatief uitzien. Op je werk ben je gewoon het visitekaartje van het bedrijf en je moet je daar respectvol kleden. Naar je collega’s en eventuele gasten die over de vloer komen, ben je dat verplicht”, aldus modegoeroe Jorn de Geus.

“Bovendien is het bij het merendeel van de bedrijven niet nodig om andere kleding te dragen in de zomer omdat er airco is. Wel is het zo dat vrouwen meer keuzemogelijkheden hebben dan mannen. Zij kunnen een rok, broek en pak dragen en makkelijker variëren. Overigens zijn wij hier losgeslagen”, vervolgt De Geus.

“In Engeland, Duitsland of Italië is er geen medewerker die er alleen al aan durft te denken te bloot op het werk te verschijnen. Dat heeft niets met conservatisme te maken, maar alles met respect.”

In ons land mag 66% van de werknemers zelf bepalen wat zij naar hun werk dragen, zo blijkt uit onderzoek van Wetten van de Werkvloer, een platform van NationaleVacaturebank. De rest moet zich houden aan kledingvoorschriften en zich elke morgen in een bedrijfspak, pak of mantelpakje hijsen.

“Zo’n 65% vindt zomerse kleding zoals korte broeken, blote topjes en slippers niet zoals het hoort. Eenderde vindt het geen probleem en daarvan zegt 10% het zelfs leuk te vinden om collega’s eens in iets anders te zien dan het strakke pak”, aldus manager Olga Kleinlooh van NationaleVacaturebank.

“Maar deze cijfers bewijzen dat je gepast kleden één van de ongeschreven regels op de Nederlandse werkvloer is.”

Lees ook:Jongetje van school gestuurd omdat hij jurkjes draagt
Lees ook:Puinhoop in AZC vanwege geen hoofddoek vrouw
Lees ook:De Nederlandse vrouw: witte legging, birkenstocks, tuniekje, elastiekje in haar, klaar!
Lees ook:Vrouwen gedragen zich ‘mannelijker’ om hogerop te komen
Lees ook:Mannen spelen nog steeds liever baasje dan vrouwen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>