Spijkers & Spijkers sluiten Amsterdam Fashion Week af

Het Nederlandse modeduo Spijkers & Spijkers sluit maandagavond het catwalkprogramma van de Amsterdam Fashion Week af met een moderne en futuristische show uit hun kledinglijn SIS.

“De finale is het indrukwekkendst. Ik kan er nog niet veel over zeggen, maar we tonen in ieder geval felgekleurde jurken met grafische patronen……..”

Aldus Truus Spijkers in een interview met NU.nl.

De tweeling Truus & Riet Spijkers richtte in 2000 hun modelabel Spijkers & Spijkers op en lanceerde 10 jaar later hun 2e label SIS.

In november ontvingen de zussen het Cultuurfonds Mode Stipendium 2013, een prijs die sinds 2011 wordt uitgereikt aan excellerende Nederlandse modeontwerpers door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Het thema van de show is ‘Around the World in One day’, geïnspireerd op het boek ‘Around the world in 80 days’ van Jules Verne.

Het modeduo staat bekend om bijzonder kleurgebruik en grafische vormgeving in de designs. De handtekening van de zussen is vlakverdeling, dat in bijna ieder ontwerp terug te zien is.

De collecties van Spijkers & Spijkers worden momenteel verkocht in landen als Japan, Denemarken, Noorwegen, Italië, Engeland en Amerika.

Truus Spijkers vindt het niet moeilijk om op zakelijk gebied zo intens samen te werken met haar zus Riet. “We hebben altijd samengewerkt. Ik weet niet anders. Voor mij voelt het enorm natuurlijk en ik denk dat het als tweeling sowieso genetisch bepaald is dat je dingen samen doet.”

De zussen hebben onderling een duidelijke taakverdeling afgesproken, zodat ze beiden zich kunnen concentreren op hun eigen taken. Riet neemt het technische gedeelte met patronen voor haar rekening en stuurt het atelier aan. Truus focust op de kleuren, inkoop van stoffen en het contact met de media.

De modeshow is maandag voor pers en besloten publiek om 20.30 in de Westergasfabriek in Amsterdam te zien.

Lees ook:Gezusters Spijkers openen Amsterdam Fashion Week
Lees ook:Diana Tambe haalde Africa Fashion Week naar Amsterdam
Lees ook:Henriette Tol & Anneke Blok als zussen in ‘Een Goed Nest’
Lees ook:‘De Tweeling’ van Tessa de Loo blijft boeien
Lees ook:Verzetsvrouw / kunstenares Truus Oversteegen overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>