Alleen bij Diane von Furstenberg liepen zwarte modellen

New York werd afgelopen weekend overladen met de crème de la crème van de internationale modewereld voor de shows van de International Fashion Week NY.

De mooiste modellen van de wereld lieten er hiet nieuwste zien, en daarbij liep ook HET supermodel van de jaren ’90 mee: Naomi Campbell voor Diane von Furstenberg.

Laatstgenoemde ontwerpster was dan ook gelijk de enige die zwarte modellen had ingehuurd…….

Maar 1 ontwerpster die voor diversiteit op de catwalk zorgt is véél te weinig oordeelt La Campbell samen met Iman en Bethann Hardisson voormalig eigenaar van een modellenbureau .

Die laatste schreef een brief aan de CFDA, de overkoepelende Amerikaanse modeorganisatie waarin ze pleitte voor meer gekleurde mannequins.

Bethan schreef tegelijkertijd diverse ontwerpers als Donna Karan, Proenza Schouler en Calvin Klein aan en sprak er over in het Amerikaanse ochtend programma ‘Good Morning America’ samen met Iman en Naomi Campbell.

Iman: “Niemand noemt de ontwerpers racisten, maar hun handelswijze is racistisch”, vertelde ze gepassioneerd. “In de jaren ’70 zag je meer gekleurde vrouwen op de catwalk dan nu. Waarom wij deze discussie aanzwengelen? Waarom niet? Als wij niet opstaan, doet niemand het.”

Lees ook:Ontwerpers kiezen er nu voor om wel met zwarte modellen te werken
Lees ook:Iman, Naomi Campbell & Rihanna samen in W Magazine
Lees ook:Naomi Campbell, ere-kleindochter van Mandela, strijdt voor donkere modellen
Lees ook:Iman Bowie voert actie voor meer zwarte modellen op de catwalks
Lees ook:Naomi Campbell: first lady of fashion

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>