Koreaanse stewardessen hebben de broek aan

De op een na grootste vliegmaatschappij van Zuid-Korea moet haar vrouwelijke personeel toestaan een broek te dragen.

De Nationale Mensenrechtencommissie van het Aziatische land heeft na een klacht van het personeel geconcludeerd dat de huidige kledingcodes discriminerend zijn.

Er wordt waarschijnlijk al volgende maand een broek aan de unform-mogelijkheden toegevoegd……

De uitspraak is een opsteker voor de vakbond die campagne voerde voor een losser kledingbeleid bij Asiana Airlines. De mensenrechtencommissie doet geen bindende uitspraken, maar is toch een kleine overwinning voor de 3400 stewardessen van Asiana.

Sinds vorig jaar vragen ze het bedrijf de kledingvoorschriften, variërend van het aantal haarspeldjes dat ze mogen dragen tot de lengte van hun oorbellen, te versoepelen. Ook stelt Asiana eisen aan haarstijl en make-up.

Asiana stelt dat het rokkenbeleid is bedoeld om het handelsmerk van het bedrijf, ‘chique Koreaanse schoonheid’, te benadrukken. De esthetische elementen zoals de verschijning van de stewardess maken deel uit van de service aan passagiers en is een essentieel middel om concurrerend te blijven, aldus de vliegmaatschappij. Het bedrijf gaat de ‘broekenoptie’ echter wel meenemen bij het ontwerpen van toekomstige uniformen. Het is onduidelijk wanneer dat is.

Asiana is het enige Zuid-Koreaanse bedrijf dat stewardessen verbiedt een broek te dragen. Ook mogen stewardessen geen bril dragen, terwijl stewards dat wel is toegestaan. Asiana zegde toe enkele voorschriften aan te passen, waaronder het verbod op het dragen van een bril.De stewardessen van het Zuid-Koreaanse Asiana Airlines kunnen opgelucht ademhalen. Ze zijn niet langer verplicht om alleen maar rokken tijdens hun werkzaamheden te dragen.

Asiana Arilnes is na Korean Air de grootste luchtvaartmatschappij van Zuid-Korea. Bij Korean Air mogen vrouwen sinds 2005 een broek dragen tijdens het werk.

Lees ook:Turkse stewardessen houden lippenstift-acties tegen islamisering
Lees ook:Franse stewardessen en pilotes moeten op vlucht naar Iran gesluierd
Lees ook:Turkish Airlines stopt stewardesses terug in de kaftan
Lees ook:Mollige meisjes van Abercrombie & Fitch-personeel moeten mannenkleding aan
Lees ook:Zgn ‘beste vliegmaatschappij’ ontslaat zwangere stewardessen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>