Donatella Versace gaat punk: ‘Een vrouw is beter dan een man’

Modehuis Versace toonde vrijdag tijdens de Fashion Week in Milaan een collectie die is geïnspireerd op punk.

Donatella Versace noemt het ‘Versace Punk’ oftewel de ‘Vunk’.

Haar show werd deze keer gehouden in een witte tent gedecoreerd met de bekende Medusakoppen van het merk in zilver………..

De ontwerpster zei tijdens een persconferentie dat ze had nagedacht over hoe een ‘punkvrouw’ er in 2013 uit zou zien. “Waar rebelleert ze tegen?”, vroeg ze zich af. “Ze zou in ieder geval nooit onder willen doen voor een man. Ze is namelijk beter dan een man.”

Het modehuis vertaalde deze visie naar veel vinyl, in geel, rood, wit, zwart en knalpaars. Schotse kilts kregen een voorpand van rubber en zwarte, strakke, strenge jurken werden gecombineerd met kniehoge laarzen die waren bezet met spijkers.
Studs

T-shirts, bezet met studs, waren overduidelijk geïnspireerd op de Sex Pistols, de legendarische punkband uit de jaren zeventig, maar kregen een modieuze en vooral luxueuze makeover doordat de mouwen van bont waren gemaakt.

De diverse dierenprints in de collectie zijn voor Versace ontworpen door de Amerikaanse kunstenaars de Hass Brothers. De accessoires waren opvallend, agressief en vooral uitgevoerd in metaal. Al met al is het een opvallende en onvergetelijke collectie. Weinig subtiel, maar dat is Versace nooit geweest en Donatella al helemaal niet.

Lees ook:Anna Wintour zoekt in Italië naar de nieuwe Versace (m/v)
Lees ook:Smeer eens een meesterwerk uit ‘Het Rijks’ op je gezicht!
Lees ook:Gaby Aghion van Chloé overleden: modeshow gaat vandaag door
Lees ook:Biografie Vivienne Westwood onthult gewelddadige relatie met Malcolm McLaren
Lees ook:9 april is het Riot Grrrl Day als ode aan de 3e feministische golf

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>