Giro-winnares Marianne Vos ijvert door voor La Course

Tussen 1984 en 2004 was er de Tour Féminin, de Ronde van Frankrijk voor vrouwen, die vooral door gebrek aan sponsors geschrapt werd.

Van 2005 tot 2009 werd geprobeerd de ronde in kleinere vorm met 5 à 6 etappes opnieuw bestaansrecht te geven, maar ook die poging strandde.

Maar sinds een jaar is daar onze Nederlandse Marianne Vos……

Een Tour de France voor vrouwen is er welliswaar nog niet. maar organisator ASO, heeft daar wel oren naar.

Op 27 juli wordt er in ieder geval een eerste stap in de goede richting gezet. Op de slotdag van de Tour rijden de vrouwen dan een wedstrijd met de finish op de Champs-Elysées.

“Een grote slag gewonnen”, noemt Marianne Vos dat terecht. “We zijn goed op weg, omdat we binnen een jaar al voor elkaar hebben dat deze wedstrijd plaatsvindt. We zijn onderdeel van de Tour de France, al is het maar voor één dag.”

Toch denkt Vos dat een hernieuwde poging de Ronde van Frankrijk voor vrouwen tot leven te wekken nu wel zal slagen. Die wedstrijd moet dan als La Course op de kalender komen te staan. “De ASO is geïnteresseerd in meer en denkt ook verder dan alleen dit jaar. Dit is een soort showcase, een pilot, en die is heel belangrijk.” zegt Vos, die afgelopen zondag voor de 3e x de Giro (Ronde van Italië) aan haar palmares toevoegde.

Lees ook:Voila: Marianne Vos stelt La Course voor
Lees ook:ASO wil om de tafel met o.a. Marianne Vos over goed plan voor vrouweneditie Tour de Fance
Lees ook:Vrouwen krijgen wedstrijd in Tour de France, leve Marianne Vos
Lees ook:Marianne Vos en mederensters zijn petitie gestart voor vrouwen in de Tour de France
Lees ook:Anna van der Breggen wint 2e editie van La Course

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>