Steeds meer vrouwen wagen zich aan de triathlon

De organisatie van de Vrouwentriathlon in Beesd kijkt terug op een geslaagd weekend.

Bij de eerste lustrumeditie verschenen ruim 200 vrouwen aan de start.

Lindy van Anrooy kwam als eerste over de eindstreep……..

Zij finishte in een tijd van 01:07:21 op de 1/8e afstand. Tweede werd Eline Lute-Kuin (01:07:43) Anne Reintjes kwam als eerste uit het water, maar verloor het op het fiets- en looponderdeel van de nummers 1 en 2 en finishte als 3e in 01:09:11.

Op de 1/16e afstand floreerde Brenda Schuurkamp. Zij wist gedurende de wedstrijd alle deelneemsters op afstand te houden en kwam met een ruime voorsprong over de eindstreep in 37:53. Ruim een minuut later finishte Maaike Weersma (39:17), gevolgd door Christine Rebello (40:50).

5 jaar geleden vond in Beesd de allereerste editie van de Vrouwentriathlon plaats. “Inmiddels staan jaarlijks meer dan 500 vrouwen aan de start op 3 verschillende locaties in Nederland”, aldus organisator Sione Jongstra.

“We zien dat steeds meer vrouwen interesse krijgen in de triatlonsport. Voor vrouwen die weinig ervaring hebben met triatlon, is dit evenement een perfecte manier om kennis te maken met deze veelzijdige sport.”

Lees ook:Het WK ‘Vrouwen Sjouwen’: stigmatiserend of gewoon lachwekkend?
Lees ook:De NIKE vrouwen-loop is dit jaar in Amsterdam
Lees ook:Na 12 jaar weer een vrouwen-team in VOLVO’s Ocean Race
Lees ook:Vrouw met 1 been heeft top Mount Everest bereikt
Lees ook:Aletta de Musical vanaf vandaag weer even in de reprise

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>