Liz Taylor runde illegaal safehouse en netwerk voor aids-patiënten

Liz Taylor was in 1985 medeoprichtster van de American Foundation for Aids Research (AMFAR) en richtte in 1991 de Elizabeth Taylor Aids Foundation op.

Ze ging de strijd tegen de ziekte aan nadat haar goede vriend Rock Hudson in 1985 bekendmaakte dat hij eraan zou sterven. Haar persoonlijke secretaris pleegde zelfmoord nadat hij in 1991 te horen kreeg dat hij hiv-positief was. Haar voormalige schoondochter zou het later ook krijgen.

Tijdens een persconferentie in 1992 verklaarde ze dat ze vond dat president George Bush niets deed tegen aids. “Ik weet zelfs niet of hij aids wel kan spellen”, zei ze toen.

Wijlen Elizabeth Taylor (1932-2011) runde een geheim ondergronds netwerk dat experimentele hiv-medicatie verstrekte aan aidspatiënten.

Dat vertelde haar vriendin Kathy Ireland deze week op Wereld Aids Dag in Entertainment Tonight.

Tijdens het gesprek over de campagnes die de in 2011 overleden Liz Taylor voerde voor de preventie en het wegnemen van het stigma van hiv en aids, vertelde ze ver het ‘vluchthuis’ dat Taylor runde in Los Angeles.

“Onbevreesd was ze. Liz runde een safe house in haar villa in Bel Air. Het werk dat ze daar deed was illegaal, maar ze redde er wel levens mee. Haar zakenpartners smeekten haar ermee op te houden, ze kreeg doodsbedreigingen en vrienden lieten haar in de steek toen ze hen om hulp vroeg. Maar Elizabeth ging moedig verder”, aldus Ireland.

Gevraagd of Liz Taylor ooit bang was dat ze betrapt zou worden, antwoordde Ireland dat de filmlegende nooit bang was. “Ze wist dat ze ervoor in de cel kon belanden. Elizabeth en angst kan je niet in één zin krijgen”. Ireland meldde voorts dat Taylor haar eigen juwelen verkocht om haar ondergrondse liefdewerk te financieren.

Lees ook:Taylor Swift zet Kanye West fijntjes op z’n plek
Lees ook:Een ring die vrouwen beschermt tegen hiv
Lees ook:Vrouw van het Jaar Taylor Swift is wereldwijd bestverkochte artiest
Lees ook:Lena Dunham was liever lesbisch geweest
Lees ook:AIDS is Ladykiller nummero uno

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>