Miljardaire laat haar verpleegster 25 miljoen en een Bentley na

Huguette Clark was de dochter en erfgenaam van de rijke industrieel William Clark.

Haar hele leven bleef ze uit de spotlights en had ze maar weinig contacten, ook niet met haar familie.

Ze overleed in 2011 op 104-jarige leeftijd. De laatste 20 jaar van haar leven, verbleef ze in een ziekenhuis, terwijl haar huizen leeg bleven staan.

Over haar is de biografie ‘Empty Mansions: The Mysterious Life of Huguette Clark and the Spending of a Great American Fortune’ verschenen.

Verpleegster Hadassah Peri, getrouwd met een taxichauffeur en moeder van 3 kinderen, was vrijwel de enige persoon met wie de miljonaire dagelijks contact had in het ziekenhuis.

Clark koesterde de hechte band die zij opbouwde met haar verpleegster. In de loop der tijd ontving Peri steeds meer dure cadeaus van haar patiënt. Zo kreeg ze als blijk van waardering meerdere huizen en een zilveren Bentley.

Ze bood ook een schilderij van Cézanne aan en een antieke viool, maar verkocht beide kostbaarheden om zo het geld aan Hadassah te kunnen geven want de verpleegster wist immers niet wat ze aan moest met zulke dure spullen. Ook met de Bentley durfde ze niet rijden.

Clark schonk vlak voor haar dood nog eens 25 miljoen euro aan Peri en de verpleegster kwam bovendien nog eens 11 miljoen euro toe via de officiële nalatenschap.

De miljadaire had haar hele leven weinig om het kapitaal gegeven en vond het eerder een last dan een lust. Na een kort huwelijk met rechtenstudent William Gower trok ze zich terug uit al het openbare leven. 80 jaar lang werd er geen enkele foto van haar genomen door de pers en zag ze haar familieleden nauwelijks. Ze had geen goede band met hen, omdat zij volgens Clark alleen maar uit waren op haar centen.

Dat bleek de harde waarheid. Ze bezochten haar nooit toen ze nog leefde, maar na haar dood begonnen de ze zich te bemoeien met haar erfenis en begonnen een rechtzaak. Hadassah stemde uiteindelijk toe om de erfenis terug te geven en ook giften ter waarde van 4 miljoen euro. De rest mocht ze houden.

Bill Dedman schreef een biografie over het bijzondere leven van Huguette Clark en er is uiteraard ook een film in de maak.

Lees ook:Madonna is de enige echte ‘Materialgirl’ en verdiende het allermeeste in 2012
Lees ook:Helen Clark wil 1ste vrouwelijke baas van VN worden
Lees ook:De 10 best verdienende vrouwelijke artiesten, Madonna nog steeds op 1
Lees ook:Londen opent nog dit jaar het Margaret Thatcher-museum
Lees ook:Powervrouwen in het Jodendom

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>