Spreekwedstrijd voor vrouwen bij NPB

De Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB organiseert een wedstrijd voor vrouwen die het een uitdaging vinden om in het openbaar te spreken.

Inspiratiebron is een uitspraak van Anne Zernike, de eerste vrouwelijke predikant van Nederland……

De jury verwacht een vrije en eigentijdse invulling van het thema ‘Alle kunst is heilig’ met een verwerking van 3 aspecten: religie (inspiratie), cultuur en maatschappelijk engagement.

Voor 1 juni 2014 kan een geschreven versie van 1000 tot 1200 woorden ingeleverd worden via de website vrijzinnigen.nl en @vrijzinnigen.nl, met persoonlijke gegevens en een foto.

Uit de inzendingen worden 3 finalistes gekozen die uitgenodigd worden hun verhaal op zondag 1 juni live voor het voetlicht te brengen in Paradiso in Amsterdam.

Een jury, onder voorzitterschap van de kunstenaar Tinkebell met verder o.a. Cisca Stark docent homiletiek, kiest de uiteindelijke winnaar.

Aanleiding voor de landelijke vereniging vrijzinnige geloofsgemeenschap NPB om de wedstrijd ‘Alle kunst is heilig’ te organiseren is de hernieuwde belangstelling voor Anne Zernike. Zij was baanbrekend op het gebied van cultuur, religie en maatschappelijk engagement in haar preken.

Wies Houweling, algemeen secretaris van de NPB: “Onze vereniging bestaat uit ongeveer 5000 ondogmatisch denkende leden en vrienden van diverse religieuze pluimage. Wij zijn steeds op zoek naar vormen van moderne religiositeit en in deze zoektocht probeert men religie, wetenschap en cultuur met elkaar te verbinden. Daarom hebben we de figuur van Anne Zernike aangegrepen om vrouwen op te roepen hun stem te laten horen over een nog steeds actueel onderwerp: de relatie tussen kunst en religie, of zo je wilt levenskracht.”

Lees ook:Lisette Thooft wint Anne Zernike Prijs
Lees ook:5 finalistes spreken tegen elkaar op in Anne Zernike Wedstrijd
Lees ook:ANNE Frank krijgt eigen theater aan het IJ
Lees ook:Froukje Pitstra promoveert op eerste NL predikante Anne Zernike
Lees ook:Mieke Zonneveld winnares Turing Gedichten Wedstrijd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>