Neelie Kroes opent Girls Day 2016

10.000 meisjes en 300 bedrijven doen vandaag mee aan de 7e editie van Girlsday.

Om 10.00 uur geeft StartupDelta Special Envoy Neelie Kroes het startschot in de RAI tijdens de Salesforce World Tour Amsterdam.

Girlsday is een activiteit van VHTO, landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek, om meisjes in de leeftijd van 10 tot 15 jaar te laten kennismaken met bèta, techniek en ICT. In Nederland kiezen nog steeds te weinig jongeren en vooral te weinig meisjes voor bèta, techniek en ICT. VHTO wil de participatie van meisjes in deze sectoren vergoten.

De meiden gaan aan de slag met allerlei interessante activiteiten bij honderden bèta-, technische en ICT-bedrijven en -afdelingen. Daar ontmoeten ze ook vrouwelijke professionals in deze sectoren.

In Arnhem gaan meisjes sensoren maken terwijl ze in Den Haag een crisissituatie op de weg nabootsen en zo hun strategisch inzicht oefenen om de situatie te beheersen. In Rijswijk staat het ontwerpen van de dierentuin van de toekomst op het programma, en een scheepswerf in Kampen laat meisjes een anker lassen en een duwboot herinrichten. Andere voorbeelden van de honderden activiteiten die worden aangeboden zijn: glasvezelkabels lassen, programmeren, orthopedische schoenen ontwerpen, robots solderen, 3d tekenen, lasersnijden en landmeten.

De landelijke kick-off is vanochtend al om 08.00 uur begonnen tijdens het Girlsday-programma op het ANWB Hoofdkantoor in Den Haag. De nieuwe Techniekpact-ambassadeur Ans Hekkenberg en 5 brugklasmeisjes kregen daar een opdracht mee van Directeur Emancipatie bij OCW, Jacqueline Prins, voordat ze in een Tesla richting Amsterdam stappen: onderweg gaan zij een app testen voor duurzaam en veilig rijden.

In de RAI brengen de reporters verslag uit van hun bevindingen voordat Neelie Kroes Girlsday 2016 op spectaculaire wijze officieel voor geopend verklaart.

Lees ook:Prinses Maxima geeft donderdag startschot GIRLSDAY!
Lees ook:Vandaag is het weer Girlsday!
Lees ook:Prinses Maxima helpt mee Bêtameiden te inspireren
Lees ook:Gabby Aitink-Kroes: Engineer PowerWoman 2014
Lees ook:Neelie Kroes adviseur bij Bank of America Merrill Lynch

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>