Speelfilm Difret: meiden horen geen bruiden te zijn!

Vandaag is het Wereldmeisjesdag en dan staan we stil bij de meisjes die gedwongen op zeer jonge leeftijd al moeten trouwen.

Ga om 13.00 uur in je eigen of geleende bruidsjurk naar het kantoor van Plan Nederland (Stadhouderskade 60 te Amsterdam) om een statement te maken als levend standbeeld.

Deze dag is door de VN in het leven geroepen om aandacht te vragen voor de ongelijke positie van meisjes wereldwijd.

Dit jaar vraagt Plan Nederland aandacht voor de problematiek van kindhuwelijken. Elk jaar worden 14 miljoen meisjes gedwongen te trouwen als ze nog kind zijn. Dat heeft voor hen levenslange consequenties. Ze worden als kind meegegeven aan een vaak wildvreemde man en gaan meestal van school.

Bovendien zijn ze vaak slachtoffer van huiselijk geweld en krijgen kinderen, als hun lichaam nog helemaal niet klaar is voor een zwangerschap en een bevalling. Een kindhuwelijk vernielt in één klap een onbezorgde jeugd én de toekomst van miljoenen meisjes.

Vanavond draait om 19.00 uur de speelfilm Difret in De Hallen te Amsterdam, gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Na afloop is er een gesprek met Monique van ’t Hek, directeur van Plan Nederland en Chief Kalasa Lukangaba uit Zambia. Hij strijdt in Zambia voor kinderrechten en het beëindigen van kindhuwelijken.

Lees ook:Prinses Mabel leidt VN-debat kindhuwelijken
Lees ook:Minister Lilianne Ploumen pleit bij VN voor acties tegen kindhuwelijken
Lees ook:Prinses Mabel actief op Meisjes-Top Londen
Lees ook:Expo ‘Gedwongen Huwelijken’ van Stephanie Sinclair in Tweede Kamer
Lees ook:Gemeente Den Haag is extra alert op vrouwen en meisjes die deze zomer worden uitgeschreven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>