Koen Wauters huwelijkt zijn 11-jarige dochter uit

De Belgische zanger Koen Wauters en zijn echtgenote Valérie De Boosere die met tranen in de ogen hun dochtertje Zita weggeven aan een duidelijk veel oudere man.

Met deze opvallende spot wil kinderrechtenorganisatie Plan België, waarvan de presentator ambassadeur is, mensen confronteren met de impact van kindbruiden.

Stijn Coninx regisseerde het filmpje waar haast het hele gezin Wauters aan meewerkte. Koen Wauters legt in De Standaard uit waarom hij besloot mee te werken.

“Toen ik mijn dochter naast die oudere man zag staan, voelde ik een koude rilling door mijn lichaam. Maar toch wisten Valérie en ik dat ons meisje in goede handen was, het was maar toneel. Voor miljoenen meisjes wereldwijd is dit echter de harde realiteit.” Valérie voegt daaraan toe: “Veel ouders in ontwikkelingslanden hebben geen andere keuze dan hun dochter uit te huwelijken om te kunnen overleven.”

Per minuut trouwen 27 minderjarige meisjes, meldt Plan België. Dit maakt dat ze geen onderwijs kunnen volgen of krijgen ze niet de kans zichzelf te ontwikkelen. Daarnaast worden ze vaak op erg jonge leeftijd zwanger wanneer hun lichaam daar eigenlijk nog niet klaar voor is en vallen ze ten prooi aan partnergeweld. Zo blijven deze meisjes vastzitten in een spiraal van armoede.

Vorig jaar maakte Noorwegen een gelijksoortige filmpje met een ‘kindbruid’ van 12 die met een 37-jarige man ‘trouwde’.

Lees ook:Vaginale verminking: Blijf van mijn lijfje!
Lees ook:‘Voetbalsters zijn domme harige lesbo’s’
Lees ook:Stoer Goosecraft-jasje t.b.v. meisjesactie Plan Nederland
Lees ook:Zaterdag trouwt Thea (12) met Geir (37)
Lees ook:Speelfilm Difret: meiden horen geen bruiden te zijn!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>