Documentaire: seksslavinnen ontsnapt aan ISIS

Vrouwen en jonge meisjes die door IS-strijders gevangen gehouden worden als seksslavin hebben maar 1 hoop: bevrijd worden door het ondergrondse netwerk van verzetsstrijders.

Hoe zo’n reddingsoperatie in zijn werk gaat, wordt duidelijk in de undercoverreportage die het Britse Channel 4 gisteren uitzond.

Cruciale man is Khaleel Al Dakhi, de advocaat die er zijn levenswerk van gemaakt heeft om onschuldige slachtoffers uit de klauwen van IS te bevrijden.

Zodra het de meisjes gelukt is om te ontsnappen moeten ze dagenlang door Syrië en Irak trekken, tot ze uiteindelijk veilig grondgebied bereiken. Eten en drinken zijn schaars; als ze gepakt worden voor ze hun eindbestemming bereikt hebben, wacht hen een zekere dood.

Het gaat vooral om yezidi-meisjes, die na hun ontvoering in augustus vorig jaar naakt verkocht werden aan de hoogste bieder.

“In de ogen van IS-strijders aanbidden ze de duivel, vandaar dat ze ook geen menselijke behandeling krijgen”, legt reportagemaker Edward Watts uit. “Als ze ontsnapt zijn, willen ze zo snel mogelijk naar het thuisfront bellen om te zeggen dat ze nog in leven zijn. De families contacteren vervolgens de verzetsstrijders en zij zetten de reddingsoperatie op poten.”

De reportage volgt enkele van die slachtoffers en hun begeleiders tijdens die barre tocht. Zo is te zien hoe de groep vrouwen zich enkele dagen in een veld verbergt, als beschutting tegen de hevige regen. Een van hen verliest haar schoenen en moet de tocht -die in normale omstandigheden 2 dagen duurt- op blote voeten afwerken.

Hieronder de trailer, de complete uitzending kunt u via de site van Chanel 4 terug kijken.


Lees ook:Tocht op blote voeten om Afrikaanse vrouwen van hun fistels te verlossen
Lees ook:Jezidi-vrouwen die overleefden: verkracht, zwanger van IS en in vluchtelingenkamp
Lees ook:Halal-seks: een vrouw (of meisje) trouwen voor een dag
Lees ook:Indiase godenmeisjes zijn seksslavinnen
Lees ook:Amelia Rose Earhart vliegt in 17 dagen rond de wereld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>