Mensenrechten-activiste Sabeen Mehmud vermoord

Na de Indiase Sushmita Banerjee en de Somalische Saado Ali Warsame en de Libische Salwa Bugaighisen en de Iraakse Sameera Salih en de Afghaanse Fargondha Rozbeh is er binnen een tijdsbestek van anderhalf jaar alweer een vooraanstaand mensenrechtenactiviste vermoord.

Wat een ongelooflijk trieste opsomming!

Gisteren liep de Pakistaanse Sabeen Mehmud met haar moeder door Karachi, toen ze vanuit een voorbijrijdende auto werden beschoten……..

Mehmud overleed onderweg naar het ziekenhuis aan haar verwondingen. Haar moeder raakte zwaargewond. Wie er achter de aanslag zit is niet bekend.

De activiste werd geregeld met de dood bedreigd. Hoewel ze wist dat haar werk gevaarlijk was in Pakistan, waar radicale bewegingen als de Taliban voor dood en verderf zorgen, geloofde ze heilig in de kracht van de dialoog.

Sabeen Mehmud stond aan het hoofd van ‘The Second Floor’, een organisatie die lezingen organiseert over de rechten van de mens. Ook runde ze een café en een boekwinkel, waar veelal activisten en studenten samenkomen.

Daarnaast probeerde ze een brug te slaan tussen buurlanden Pakistan en India.

Lees ook:Egyptische vrouwen de straat op vanwege dood activiste Shaimaa el-Sabbagh
Lees ook:Wat is steniging? Arifa was haar naam!
Lees ook:Wereld reageert vol afschuw op steniging zwangere vrouw door islam-gekken
Lees ook:Vorig jaar 869 Pakistaanse vrouwen vermoord uit eerwraak
Lees ook:Aerial Silk: dansen boven rotsformatie bij ‘magic light’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>