Middeleeuws: vrouw wordt zomaar beschuldigd van moord en moet naakt op ezel

Een 45-jarige Indiase die volgens de dorpsraad en via geruchten betichtigd werd voor moord op haar neef, moest dit weekend als straf naakt op een ezel haar dorp rond.

Haar gezicht was met ‘zwarte pieten-roet’ in de verf gezet.

Deze barbaarse parade vond plaats in de deelstaat Rajasthan, een tribaal gebied in de buurt van Pakistan………

Volgens The Times of India werd na een vergadering van de Panchayat, een lokaal zelfbestuur, besloten dat de vrouw haar neef had vermoord, waarna zij moest boeten.

Of die neef echt onder verdachte omstandigheden stierf, zoals zijn echtgenote beweerde, blijft onbekend omdat de dorpelingen het lichaam cremeerden ver voordat de politie van zijn dood afwist.

Nadat de echtgenoot van de vrouw de politie had gewaarschuwd, viel die met zwaar geschut het dorp binnen. Tientallen mensen werden opgepakt, waaronder 9 familieleden van de ‘veroordeelde vrouw’, die inmiddels in shock verkeert en is opgenomen.

Het noordwesten van India kampt, net als vergelijkbare gebieden in het aangrenzende Pakistan, al jaren met een hardnekkige seksuele agressie jegens vrouwen, meldt De Volkrant.

Het gebrek aan scholing maakt dat, zeker in rurale gebieden met veelal tribale bestuursvormen, vrouwenrechten continu onder druk staan.

Hun positie is over het algemeen ondergeschikt aan dat van de man en familie- of clantradities, die vaak hoger worden vaak aangeslagen dan nationale wetten.

Lees ook:Gefrustreerde theaterproducent verminkt gezicht 18-jarige actrice, omdat ze niet wil trouwen
Lees ook:Vorig jaar 869 Pakistaanse vrouwen vermoord uit eerwraak
Lees ook:Massale demonstraties in India na opnieuw verkrachting met dodelijke afloop
Lees ook:Verkracht Indiaas tienermeisje in de fik gestoken
Lees ook:‘Heksen’ gelyncht in India

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>