Brabantse ondanks personen-alarm neergestoken door ex

Een 42-jarige vrouw die donderdag werd neergestoken nadat ze haar zoontje naar school had gebracht, droeg om haar pols een zogenaamd ‘personenalarm’.

Met 1 druk op de knop kunnen daarmee de hulpdiensten worden gealarmeerd……

Dat meldt Omroep Brabant.

De vrouw zou al langer problemen hebben met haar ex-man en vader van haar kinderen. Daarom zou ze het apparaat bij zich dragen. Een perfect noodhulpmiddel, vindt leverancier CSI Service uit Leende. “Ideaal voor mensen die in een onveilige situatie zitten.”

De vrouw werd donderdagochtend door buurtbewoners op straat gevonden, badend in het bloed. Ze zou hebben gezegd dat haar ex-man haar had neergestoken. Om haar pols hing een bandje met daarin een alarmapparaat.

Als er sprake is van huiselijk- partner- of ander geweld, stuurt de politie een surveillancewagen om de eventuele belager aan te houden. Vervolgens gaat er een alarm uit naar de belangrijkste contactpersonen van diegene die het personenalarm draagt.

Je kunt een dergelijk alarm op eigen verzoek aanvragen. Wanneer iemand in gevaar is, kunnen hulpinstanties het ding ook adviseren.

Volgens Verzekeraar VGZ draagt ongeveer een kwart miljoen Nederlanders een personenalarm. Om het dragen aantrekkelijker te maken, kan een alarmknop worden verstopt in een sieraad.

De politie wil in verband met het onderzoek naar de steekpartij in Veldhoven niet reageren op details.

Lees ook:Afgelopen week 3 vrouwen ‘zomaar’ neergestoken
Lees ook:Indrukwekkende tocht voor Jeanilet Aniceta die stierf door partnergeweld
Lees ook:Duitse politica die zaterdag werd neergestoken wordt burgemeester van Keulen
Lees ook:Voetbalclub Valencia speelt 4 jaar lang met logo UN Women op de shirts
Lees ook:Een app als persoonlijke bodyguard

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>