60 ontvoerde Nigeriaanse vrouwen ontsnapt aan Boko Haram

Ruim 60 vrouwen en meisjes zijn in Nigeria ontsnapt uit handen van de terreurgroep Boko Haram.

Ze werden vorige maand ontvoerd in de regio Damboa in het noordoosten van het Afrikaanse land…….

“Waarschijnlijk hebben ze de moedige stap genomen om hun hielen te lichten toen de opstandelingen in groten getale hun kamp verlieten om Damboa aan te vallen”, aldus Hassan Mohammed van een lokale militie.

Hij liet weten dat 63 vrouwen en meisjes weer vrij zijn. Boko Haram ontvoerde in juni 91 mensen uit de dorpen Kumanza, Yaga en Dagu.

De 200 schoolmeisjes die de islamitische terreurgroep in april ontvoerde, zitten nog vast. Ondanks hulp van westerse landen om ze terug te vinden, ontbreekt ieder spoor.

De hele wereld viel over de ontvoering van de schoolmeisjes in Chibok in de deelstaat Borno, waar ook Damboa ligt. Onder anderen de Amerikaanse first LADY Michelle Obama liet zich vastleggen met de slogan Bring back our girls.

Boko Haram eist vrijlating van gevangen strijders en hun familieleden in ruil voor vrijlating van de leerlingen.

De terreurgroep is opgericht in 2002 en voert sinds 2009 een gewapende strijd voor een islamitische staat in Nigeria.

Door aanvallen op dorpen en bomaanslagen zijn duizenden doden gevallen. De groepering is vooral actief in het noordoosten van het land, maar ook in de hoofdstad Abuja zijn aanslagen geweest.

Lees ook:Boko Haram: ‘Ons werk is schieten, verkrachten en doden’
Lees ook:Opnieuw meisjes en vrouwen uit klauwen Boko Haram bevrijd
Lees ook:Malala roept op tot vrijlating ontvoerde Nigeriaanse meisjes
Lees ook:Walging: ontvoerde meisjes door Boko Haram massaal bezwangerd
Lees ook:Mars om aandacht voor ontvoerde Nigeriaanse tienermeiden

1 Reacties // Reageer

One thought on “60 ontvoerde Nigeriaanse vrouwen ontsnapt aan Boko Haram

  1. Joanan Rutgers

    Dat zestig vrouwen/meisjes wisten te ontsnappen aan de wrede klauwen van de islamitische terreurgroep Boko Harem is fantastisch nieuws! Boko doet me denken aan Bokito en Harem natuurlijk aan het sexueel uitbuiten van meerdere vrouwen door luie sultans met erectieproblemen. Ik vind het vreselijk dat die 200 schoolmeisjes nog steeds op een verborgen plaats gevangen worden gehouden door extreme godsdienstwaanzinnigen, die niet naar zichzelf durven te kijken, wat de roomsen ook niet durven. Ze wuiven hun misdaden weg alsof het niets is. De waarheden gooien ze geirriteerd in de doofpot. Hun dwaze wil is wet en ze zijn al zo afgestompt, dat ze zelfs onschuldige, weerloze, oerlieve kinderen in hun psychotische strijd mengen, net als die nonnen van Bon Secours in Tuam, al gingen die daadwerkelijk nog een nazistische stap verder. Godzijdank is het roomse, satanische poppenkastspel op sterven na dood! Daarna die laffe eikels van Boko Harem, die opgefokte killers van ISIS en die primitieve rambokken van al-Quaida. Maar ook die smiechten van Hamas en tevens de doerakken van het Israëlische leger. Pascifisme, mediteer daar maar eens flink over. Wie het zwaard hanteert, zal door het zwaard omkomen, zegt de bijbel wijs. Christus Jezus wijst ook op de ultieme liefde, geen dodelijk verzet bieden, de vijand liefhebben, een radicale, universele wijsheid. Deze houding vergt de meeste moed! Als die goddeloze lafaards van Boko Harem dát toch eens kunnen beseffen, dan zullen ze die 200 ontvoerde kinderen direct en met de allergrootste eerbied de vrijheid terug geven! Geen mens heeft het recht om een ander mens gevangen te houden en te knechten, laat staan met inhumane godsdienstwaanzinnigheden te indoctrineren! De oude goden zijn allang niet meer van kracht, maar worden als fossielen in stand gehouden. Roomse, islamitische, Joodse, boeddhistische, hindoeïstische, protestantse, mormoonse en wat niet al geloofsleren zijn allang onbezield geraakt. De Heilige Geest is uit de beschimmelde flessen verdwenen. De Heilige Geest waait waarheen Zij wil en dat is tegenwoordig ver voorbij de gevestigde godsdiensten. Een boom herkent men aan de vruchten en zie eens aan hoeveel ellende, geweld en moord er door oudbakken, versleten, uitgewoonde, krakkemikkige, schijnheilige, ijsheilige, huichelachtige, psychopatische, paranoïde, God-verneukende geloofssystemen komt!… Inhumane, onbehandelbare gekken aan de macht, het lijkt mij van niet! Geef mij de warme hartsmening van Michelle Obama maar!…

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>