KIJKEN: Jimmy Carter over geweld tegen vrouwen

Een steniging op de stoep van een gerechtsgebouw, verkrachting en moord op tienermeisjes en ontvoering van honderden schoolmeisjes.

Het gebeurt anno 2014.

Geweld tegen vrouwen is een wereldwijd en groeiend probleem.

Oud democratisch president van de VS Jimmy Carter maakt zich hard voor actie……

De Pakistaanse Farzana Iqbal werd 2 weken geleden voor het gerechtsgebouw door haar eigen familie gestenigd. Ze was getrouwd met de man van wie ze hield. Farzana was 3 maanden zwanger. De politie keek toe. Jaarlijks worden er naar schatting zo’n duizend Pakistaanse vrouwen gedood door hun familie uit eerwraak.

En in India is verkrachting bijna dagelijks nieuws, ondanks strengere wetgeving om vrouwen te beschermen tegen seksueel geweld.

2 maanden geleden werden in Nigeria honderden schoolmeisjes ontvoerd door Boko Haram, een islamitische terreurgroep die zich keert tegen alles wat westers is. De Nigeriaanse overheid probeert de meisjes vrij te krijgen, tot nu toe zonder succes.

En dan is er nog het verhaal van de Soedanese  Meriam Yahya Ibrahim  die net bevallen is in haar dodencel en voor wie vanwege haar huwelijk met een christelijke man de galg, ondanks bemoeienissen van Amnesty en vele anderen, is zij nog niet vrij.

De Amerikaanse oud-president Jimmy Carter, in 2002 winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede, schreef onlangs het boek ‘A Call to Action’, over geweld tegen vrouwen en meisjes.

Hij noemt dat ‘het allergrootste probleem van deze tijd.

Verslaggever Eelco Bosch van Rosenthal sprak met Carter in Engeland voor NIEUWSUUR.

Lees ook:Wereld reageert vol afschuw op steniging zwangere vrouw door islam-gekken
Lees ook:Dubbele moord: Pakistaanse die gestenigd werd was zwanger
Lees ook:Voormalig president Carter breekt met kerk i.v.m. vrouwen-standpunten
Lees ook:Jimmy Carter: ‘Onrecht tegen vrouwen is de nummer 1 schending mensenrechten’
Lees ook:GRUWELIJK: Pakistaanse gestenigd vanwege eerwraak

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>