INTERPOL jaagt op ‘Witte weduwe’ van aanslag Nairobi

Wat rare religie in mensenhoofden allemaal teweeg kan brengen, bewijst de nog maar 29-jarige Samantha Lewthwaite. Ze blijkt het brein achter de bloedige aanslag in Nairobi.

De Britse is bekeerd tot de islam en de weduwe van moslimextremist Jermaine Lindsay, een van de daders van de zelfmoordaanslagen op de Londense metro op 7 juli 2005, waarbij in totaal 52 mensen om het leven kwamen.

Terreurbestrijders in Nairobi maakten al langer jacht op deze vrouw, die zich bedient van diverse identiteiten, waaronder die van Samantha Lewthwaite…..

Volgens haar familie, die in de Engelse streek Buckinghamshire woont, hebben ze haar in geen jaren meer gezien. Samantha, ook wel ‘de witte weduwe’ genoemd, woont ergens in Zuid-Afrika en is hertrouwd met een andere moslim.

De terroristenweduwe bekeerde zich op haar 15e tot het geloof van Mohammed en trouwde in 2002 met de werkeloze tapijtlegger Jermaine Lindsay.

3 jaar later, toen Samantha in verwachting was van hun tweede kind, pleegde haar man zijn aanslag, de bloedigste ooit in Groot-Brittannië. Met een tweede echtgenoot kreeg ze haar derde kind.

Leden van de islamitische terreurgroep al-Shabaab bestormden zaterdag het winkelcentrum en schoten op het publiek. Het officiële dodental door de terreuractie staat nu op 62.

INTERPOL heeft de aangesloten landen opgeroepen alert te zijn op deze ‘witte weduwe’ Samanta Lewthwaite. De internationale politieorganisatie doet dat op verzoek van de Keniaanse autoriteiten nadat woensdag de beëindiging was van de terreuractie in het winkelcentrum Westgate in Nairobi. Die kostte zeker 72 mensen het leven.

Lees ook:Bill & Hillary Clinton betreuren dood Nederlandse Elif Yaruz
Lees ook:Malala Yousafzai is een ster aan het firmament
Lees ook:Aanslag op Russisch treinstation door ‘zwarte weduwe’ gepleegd
Lees ook:TV-tip: Hanna Verboom terug naar Kenia, het land van haar jeugd
Lees ook:Mensen zeggen vreselijke (goedbedoelde) shit tegen jonge weduwes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>