NL lanceert grote actie tegen uithuwelijking van meisjes in land van herkomst

Ben je bang dat je deze zomer wordt achtergelaten in het buitenland? Bang voor een gedwongen huwelijk? Weet dat je er niet alleen voor staat.

Je ouders stoppen met praten als je binnenkomt, je belangrijke spullen worden in een koffer gestopt. Of er wordt je verteld dat je op vakantie gaat, maar niet voor hoe lang.

Als je een vermoeden hebt dan is het belangrijk dat je nu iets doet, want straks is het misschien te laat. In Nederland kan hulpverlening je beter helpen dan in het buitenland.

Bel nu met Steunpunt Huiselijk Geweld 0900 – 1 26 26 26 (5 cent per minuut) voor advies en hulp……..

Zo begint de tekst op een speciale website die is gelanceerd tegen uithuwelijking van vrouwen in hun land van herkomst, zoals Turkije en Marokko.

Behalve de website alsniemandietsweet.nl komen er posters in bioscopen, banners op websites die vooral door jongeren worden bezocht en radiospotjes op jongerenzenders.

Tieners en vrouwen die zich in een ander land willen vestigen, moeten zich voortaan persoonlijk uitschrijven bij de gemeente, meldt de Volkskrant. Als ambtenaren twijfelen aan de vrijwilligheid van het vertrek, dan kan dat worden gemeld bij het Steunpunt Huiselijk Geweld.

Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) stuurde het actieplan donderdagavond naar de Tweede Kamer. Hij rept over honderden gevallen per jaar, maar exacte cijfers zijn er niet.

Nu kan een ouder of partner nog gezinsleden uitschrijven. Vrouwen die desondanks ongewild in het buitenland belanden, moeten geholpen worden door de ambassade, vindt Asscher.

Lees ook:Spiekpen gaat vrouwen uit gedwongen huwelijken helpen
Lees ook:Slachtoffers van huiselijke geweld en stalking in hele EU beschermd
Lees ook:Foto-expo Judith Keessen over huiselijk geweld geopend
Lees ook:Slachtoffers huiselijk en partnergeweld nu beschermd in de hele EU
Lees ook:Voetbalclub Valencia speelt 4 jaar lang met logo UN Women op de shirts

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>