Barbaarse verkrachting van Indiaas meisje van 5 jaar

De directeur van het behandelende ziekenhuis sprak van een ‘barbaarse seksuele misdaad’.

De verkrachter zou ook geprobeerd hebben het meisje van 5 jaar te wurgen.

Voor het ziekenhuis demonstreerden familieleden, buren en activisten tegen het passief gedrag van politie en autoriteiten.

Gisteren vocht het kind nog altijd voor haar leven…………

Zo meldt vandaag De Vlaamse krant De Standaard.

Een 5-jarig meisje dat herhaaldelijk verkracht werd, wordt overgebracht naar een gespecialiseerd ziekenhuis in de Indiase hoofdstad New Delhi. Het kind was maandag in de wijk Gandhi Nagar verdwenen. 2 dagen later hoorde een voorbijganger de kreten van het meisje en kon haar redden. De dader zou een 22-jarige buurman zijn.

De vader van het meisje beschuldigde de politie ervan de familie te hebben willen omkopen. Ze kregen 2.000 roepie (ongeveer 28 euro) aangeboden, indien ze zich ‘rustig zouden houden’. De politie was van de verdwijning op de hoogte gebracht, maar had niets ondernomen. Een politiewoordvoerder zei dat een onderzoek is ingesteld wegens verkrachting en poging tot moord. De dader is nog voortvluchtig.

Geweld tegen vrouwen staat in het brandpunt van de mediabelangstelling in India sinds de fatale groepsverkrachting van een studente op een busje in New Delhi in december massademonstraties op straat bracht.

Hieronder een trailer van de documentaire ‘Petals In The Dust’, wat het probleem van jonge meisjes, geronseld voor seks in India pijnlijk laat zien. Geen prettig onderwerp dus.

Lees ook:5-jarig verkracht Indiaas meisje overleden; VN roept op tot maatregelen
Lees ook:Indiër begraaft zijn dochter levend: meisjes zijn een last
Lees ook:Strip over meisje dat groepsverkrachting overleeft als seksvoorlichting in India
Lees ook:Charlie’s Angels gaan verkrachtingen in India te lijf
Lees ook:10 creatieve, ludieke en praktische anti-verkrachtingsmiddelen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>