Eve Ensler: ‘Laat de aarde schudden!’

1 op de 3 vrouwen op aarde wordt gedurende haar leven verkracht of mishandeld.

Dit iis het equivalent van 1 miljard meisjes en vrouwen, aldus de cijfers van het VN rapport ‘Geweld tegen Vrouwen’.

Want geweld is nimmer GEWOON!

Of zoals Aleid van den Brink, directeur van de Blijf Groep Vrouwenopvang het met lef verwoordt in haar column:

Een kampioen kickboksen die zich – volgens bewonderaars – fantastisch omhoog heeft gevochten en die nu wordt gepakt door het OM: hij krijgt een glamourstatus bij het volk, begrip bij de media en devotie van zijn vriendin. Hij is een gewone jongen die zijn rijkdom in een paar jaar bij elkaar heeft geslagen. Dat dwingt bewondering af. Hij is een voorbeeld. Net als die andere held, de alcoholische volkszanger aan wie nu een musical is gewijd. Hij misdroeg zich in huiselijke kring, maar zo’n bonk emotie heeft het ook niet gemakkelijk. Dat moet je wat ruimer zien. Hij heeft het land veel gegeven.

Eén van de organisaties die oproept het geweld tegen vrouwen te stoppen is V-Day, opgericht door Eve Ensler, schrijfster van de Vaginamonologen. Ze heeft met ‘One Billion Rising’ het plan opgevat om op de 15e editie van V-day – de internationale actiedag tegen het geweld tegen vrouwen- in verzet te komen, met z’n één miljard.

Huiselijk geweld, partnergeweld en seksueel geweld en genitale mutilatie, ja zelfs seksuele intimidatie en seksisme wat zogenaamd GEWOON is.

Valentijnsdag wordt anti-geweld-dag. Op 14 februari 2013 verlaten vrouwen wereldwijd hun huis, werk of wat ze ook aan het doen zijn, om te gaan dansen. Dat zal de aarde doen schudden en hopelijk wakker schudden. Kijk maar………..

Lees ook:Dansen op Vagina Dag!
Lees ook:VIVA VALENTIJNSDAG: 7 EU-vrouwen per dag dood aan partnergeweld
Lees ook:Vandaag Valentijnsdag, vieren we ook Vagina Dag!
Lees ook:De rijkste vrouwen op aarde volgens Quote
Lees ook:Valentijnsdag is nog geen Vrouwendag, maar wel Vaginadag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>