Artbag dit jaar ontworpen door Pauline van Dongen t.b.v. hiv-vrouwen

Ter gelegenheid van ‘The Future of Fashion is Now’ maakte STOP AIDS NOW! in samenwerking met Museum Boimans van Beuningen de gloednieuwe ArtBag.

Deze is ontworpen door aanstormend modetalent Pauline van Dongen.

Haar werk is ook te zien in de tentoonstelling samen met werk van 50 andere modeontwerpers van over de hele wereld.

De opbrengst van de ArtBag komt ten goede aan jonge vrouwen met hiv in Afrika, een groep die steeds vaker wordt getroffen. De inmiddels bekende jaarlijkse charitatieve tas, eerder ontworpen door Viktor&Rolf en Jean Paul Gaultier, is voor €10,- te koop in alle filialen van de Bijenkorf, de museumwinkel en in de webshop van STOP AIDS NOW!.

Met de aankoop van de ArtBag steunt u jonge vrouwen die getroffen zijn door hiv en aids. Bijvoorbeeld doordat vrouwen die verstoten zijn door hun familie een beroepsopleiding krijgen.

Ze worden opgeleid tot kleermaker en krijgen een klein startkapitaal, zodat ze hun eigen bedrijfje kunnen starten en in hun levensonderhoud kunnen voorzien. Daarnaast krijgen ze voorlichting over hiv en aids en leren ze hoe ze gezond moeten blijven.

Het werk van Pauline van Dongen staat bekend om het experimentele karakter. Ze maakt creaties met vernieuwende materialen en innovatieve technologieën.
Van Dongen: “Jonge vrouwen zijn de moeders, partners en werknemers van de toekomst. Als wij nu zorgen voor deze meiden, zorgen zij voor een hiv-vrije toekomst.”

In de tentoonstelling ‘The Future of Fashion is Now’ tonen zij en andere internationale modetalenten hun blik op de toekomst van mode. Hun werk is te bewonderen in Museum Boijmans Van Beuningen van 11 oktober 2014 t/m 18 januari 2015. Bij aankoop van de ArtBag in de Bijenkorf ontvangt u 50% korting op een toegangskaartje voor de tentoonstelling.

Pauline van Dongen STOP AIDS NOW! ArtBag from STOP AIDS NOW! on Vimeo.

Lees ook:Olcay Gulsen ontwerpt voor Stop Aids Now
Lees ook:Met de zonnecellen-jurk van Pauline van Dongen laad je je smartphone op
Lees ook:Doodsoorzaak nummer 1 onder vrouwen: AIDS
Lees ook:Een ring die vrouwen beschermt tegen hiv
Lees ook:Kröller Müller Museum koopt Roni Horn sculpturen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>