Laura Jansen zingt de sterren van de liefdesverdriet-hemel

De mooiste kunst wordt geboren uit leed, zeggen veel mensen. Laura Jansen kan daarover meepraten.

De half Nederlands / Amerikaanse zangeres werd in 2009 in ons land ontdekt door John Ewbanks.

Na het succesvolle ‘Bells’ uit dat jaar, ligt nu ‘Elba’ in de winkels en beide albums kwamen er vanwege een gebroken hart…….

“De vorige keer kon ik er grappen over maken omdat het veel langer geleden was. Dat kan ik nu niet”, vertelt ze in Sp!ts.

“Elba staat voor mij symbool voor mijn plek. Ik weet nu waar ik bij hoor, ik weet hoe mijn eilandje eruit ziet. Dit is mijn werk, dit is wie ik ben, dit is hoe ik wil zijn. Dat is heel eng, want straks vindt niemand het tof en sta ik weer koffie te schenken in het restaurant waar ik 5 jaar geleden werkte. Dat wil ik niet!”

De breuk met haar vriend, met wie ze lang samen was, is onvermijdelijk een inspiratiebron voor Elba geweest. “Het is tijdens het schrijven gebeurd, dus ik heb veel van dat proces in deze plaat moeten stoppen. Ik was heel blij dat ik tijdens die zomer iets had om elke dag naartoe te gaan, om te kunnen schrijven. En natuurlijk gaat het daar dan over.”

Laura Jansen noemt de breuk ‘heftig’ en dus praat ze er niet graag over. “Het is gewoon te vers.” En dus praat ze liever over dingen die ze wel leuk vindt, zoals optreden. “Het is mijn lievelingsonderdeel. Heerlijk. Dat is waarom ik doe wat ik doe.”

Dat deed ze deze week ook in de minuut van DWDD:

Lees ook:Laura Jansen op tournee met DJ Armin van Buuren én met Oxfam/Novib
Lees ook:20-jarige Laura Maaskant over elke dag die ze nog leeft
Lees ook:Besneden vrouwen durven er nu voorzichtig over te spreken
Lees ook:‘Die penis ga ik niet missen’
Lees ook:Docu: zeilmeisje Laura Dekker wordt zeilvrouw

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>